joi, 22 iulie 2010

Roşii umplute cu salată de creveţi gri şi crab

IMG_4308_

E prea cald pentru gătit aşa că mă rezum la salate şi gustări reci. Roşioarele astea umplute cu creveţi şi crab sunt o alegere ideală pe o vreme caniculară ca asta.

Prepararea e chiar o joacă, aspectul foarte interesant şi gustul…mmm… deosebit…

Timp: ~15min

Porţii: 2-4

Ingrediente: 4 roşii, 100g creveţi micuţi gri decorticaţi, 100g carne de crab (din conservă sau proaspătă), 2 linguri smântână, 1 lingură ulei de măsline, 1-2 căţei de usturoi, 1 ou fiert tare, 2 linguri boabe de porumb, sare, piper, pătrunjel verde, iarba ciorii sau ceapă verde, zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Aşadar, pregătim ingredietele:

IMG_4301_

Clătim şi punem creveţii şi carnea de crab pe şervete de hârtie să scăpăm de toată apa. Amestecăm smântâna cu uleiul de măsline, usturoiul sdrobit, verdeaţa tocată, sare şi piper.

Între timp punem oul la fiert şi ne ocupăm de scobit miezul roşiilor.

IMG_4303_

Tăiem un căpăcel cu tot cu codiţă şi îl păstrăm pentru ornat. Apoi, cu ajutorul unei linguriţe scobim miezul cu seminţe pe care îl putem folosi la altă mâncare.

IMG_4304_

Când oul a fiert suficient încât să fie tare (cel puţin 6min) îl răcim în apă rece, îl decojim şi îl tăiem cubuleţe. Nu mai rămâne decât să amestecăm crabul, creveţii, oul şi porumbul cu sosul de smântână şi să asezonăm cu zeamă de lămâie după dorinţă.

Eu am păstrat umplutura de crab separată de cea de creveţi însă voi puteţi să le amestecaţi ;)

Asta e salata de crab…

IMG_4305_

Şi aşa arată salata de creveţi gri…

IMG_4306_

Sunt atât de gustoase combinaţiile astea că merg servite şi aşa direct pe pâine prăjită. Crabul e mai dulceag, creveţii au un gust mai pronunţat de peşte, ambele sunt yamy…

Umplem roşiile cu salatele astea gustoase, punem căpăcelele şi servim rapid pe un pat de salată iceberg, castraveţi, porumb şi iarba ciorii sau ceapă verde stropite cu ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie.

IMG_4309_

Servim repede repede cu pâine prăjită sau grisine ca aperitiv, gustare sau ca o cină uşoară.

Poftă bună!

5 comentarii:

  1. Doamne cum arata salata asta!! Super!
    Crevetii au fost din cei congelati nu? Iar carne de crab la conserva...unde se gaseste?
    Multumesc de raspunsuri! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dianis, eu am cumparat crevetii si carnita de crab proaspete de la un Carrefour din Belgia unde locuiesc de ceva vreme. Erau ambalate in niste cutiute de plastic transparente si stocate la raionul de peste proaspat.
    Sper ca informatia sa te ajute. Poti incerca si tu pe la magazinele Carrefour, Metro...
    Puup, o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Trinity,
    Ne impresionezi mereu cu retele tale. Chiar azi se minuna colega de retetele tale. Felicitari si la mai mare!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te pup Onuta, multumesc frumos pentru aprecieri ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salata este una din specialitatile belgiene, asa ca merge acompaniata de minune cu frites si maioneza (a la Belgique). Foarte frumos realizate retelele, imi place ca traduci cam totul ;-) (nu stiam ca cibulette este iarba ciorii). Toate cele bune! (o concetateana de prin be)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails