Ei bine da, am revenit din vacanta :P A fost frumoasa, poate prea scurta si suficient de incarcata incat acum la final sa imi mai doresc inca un supliment de vreo saptamana asa ca sa imi priasca :(
Incerc sa reintru usor usor in ritmul cotidian asa ca va propun aceasta reteta de coji de cartofi umplute cu care va ramasesem datoare inainte de vacanta :P
Timp: 50min
Portii: 3-4
Ingrediente: 7-8 cartofi medii spre mari, 300g bacon (sau kaizer, sunca, etc), 4 fire ceapa verde (sau 1 ceapa uscata), 2 catei usturoi, 1/2 ardei gras rosu, 150g branza gorgonzola (sau orice alt tip de branza care se topeste), 100g mozzarella (sau cas), pesmet maruntit pentru presarat deasupra, marar, cimbru, ienibahar, sare, piper
Mod de preparare:
Spalam cartofii bine bine fara sa ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime si incepem sa ii scobim cu o lingurita.
Ungem o tava mare cu ulei sau unt si ii asezam cuminti in asteptare.
Pregatim apoi umplutura. Taiem marunt ceapa, usturoiul si ardeiul gras si punem la calit intr-o lingura de ulei. Adaugam dupa cateva minute baconul taiat fasiute si cam o treime din miezul de la cartofi taiat marunt. Restul de miez scobit il folositi la un pireu de cartofi sau la alta mancare ;)
Adaugam condimentele (marar, cimbru, ienibahar, piper) si sarea si lasam cateva minute amestecul la calit.
La final adaugam branza gorgonzola (sau alt tip de branza) taiata cubulete si amestecam pana se topeste.
Cu aceasta compozitie umplem cojile de cartofi.
Adaugam deasupra cate o fasiuta de mozzarela si preasaram cu pesmet.
Dam la cuptorul incins pentru aprox 30min.
La final iese o nebunie as putea spune :P
Servim ca atare, cu salata asortata sau ca si garnitura la vreo friptura.
Apropo, se mananca cu tot cu coaja ;)
Pofta buna!
Nu trece ziua si o noua reteta incercata "made by Trinity". De cand am descoperit blogul tau, intamplator, nu ma pot opri din gatit si asta datorita tie si a retetelor tale..so keep doing the good work...te pup si iti urez un an nou cat mai fericit!
RăspundețiȘtergereAndre