luni, 24 octombrie 2011

Tagliatelle alla boscaiola

Tagliatelle alla boscaiola
Paste cu mazăre şi ciuperci… o bunătate din bucătăria italiană…
Timp: ~40min
Porţii: 4
Ingrediente: 400g tagliatelle (sau alte paste), 200g ciuperci, 100g jambon crud de Parma, 30g unt, 2 linguri ulei de măsline, 200g mazăre (proaspătă sau congelată), 1 linguriţă de zahăr, 500g roşii din conservă sau proaspete, 125ml smântână proaspata, 50g parmezan proaspăt ras, sare, piper, busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele…
Tagliatelle alla boscaiola - ingrediente
Spălăm şi tăiem ciupercile feliuţe şi tăiem jambonul în fâşii fine.
Încingem uleiul şi untul într-o tigaie mare sau wok. Adăugăm mazărea, zahărul şi parmezanul ras.
Tagliatelle alla boscaiola - calim mazarea
Acoperim şi lăsăm să se călească la foc mic timp de 10min. Adăugăm apoi ciupercile, călim rapid şi adăugăm apoi roşiile pasate.
Tagliatelle alla boscaiola - adaugam ciupercile si sucul de rosii
Fierbem la foc mic timp de aproximativ 20min. Dacă e nevoie mai adăugăm puţină apă.
Adăugăm sarea, piperul şi smântâna dulce.
Tagliatelle alla boscaiola - adaugam smantana
Mai dăm într-un clocot scurt, adăugăm jambonul, busuioc verde şi luăm de pe foc.
Tagliatelle alla boscaiola - adaugam jambonul
Fierbem între timp pastele al dente, le scurgem şi le adăugăm peste sos.
Tagliatelle alla boscaiola - amestecam sosul cu pastele
Amestecăm şi servim cu supliment de parmezan ;)
Buun…
Poftă bună!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails