vineri, 19 februarie 2010

Gaufres à l'ancienne

IMG_1328_

Gaufres à l'ancienne sau în traducere: gaufres după metoda veche adică aşa cum le făceau bunicile din Belgia, fără aditivi, praf de copt sau alte modernisme ;)

Timp: 15-20min

Porţii: 8 bucăţi

Ingrediente: 200g făină cernută, 25g zahăr, 50g unt, 125ml lapte, 1 ou, 1 linguriţă de rom (rom băutura, nu esenţă), un praf de sare, puţină scorţişoară

Mod de preparare:

Cernem făina şi o aşezăm într-un vas. Adăugăm sarea, zahărul, untul topit, romul, scorţişoara şi gălbenuşul de ou.

IMG_1313_

Turnăm laptele călduţ căte puţin şi amestecăm până obţinem un aluat fără cocoloaşe.

IMG_1315_

La final adăugăm albuşul de ou bătut spumă şi amestecăm foarte uşor de jos în sus.

IMG_1318_

Încingem aparatul de gaufres pe poziţia medie (dacă îl puteţi regla) şi îl ungem cu puţin unt. Turnăm aluatul în forme (nu foarte mult să nu dea afară) şi coacem timp de 3-4 minute.

IMG_1319_

Nu deschidem formele între timp ca să nu dea înapoi gaufrele.

După 4 minute…

IMG_1321_

Le lăsăm să se răcorească puţin pe un grilaj.

IMG_1320_

Apoi le pudrăm cu zahăr şi le servim călduţe sau reci, simple, cu gem, cremă de ciocolată, fructe sau câte şi mai câte ;)

IMG_1330_

Nu vă mai zic cât de bune sunt cu un pahar cu lapte şi cu gem de prune de la mama… mmm…

IMG_1334_

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails