vineri, 6 februarie 2009

Ceafa de porc cu ghimbir si vin

IMG_2436

Interesanta combinatia asta, carne de porc, ghimbir, vin … a fost mancata cu succes si multa pofta la noi asa ca sa descoperim reteta…

Timp: 30min

Portii: 1

Ingrediente: 1 felie cefa de porc, 150ml vin alb sec, 2 linguri ulei de masline, ghimbir proaspat ras, cimbru, 1 catel de ulturoi, sare, piper

Mod de prepare: Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc si radem deasupra ghimbirul dupa gust (atentie e destul de puternic cand e proaspat).

IMG_2428

Adaugam catelul de usturoi maruntit, cimbrul, sare si piper, turnam vinul deasupra si acoperim cu folie de aluminiu.

IMG_2429

Dam la cuptorul incins la foc tare timp de aprox 20 min. Apoi ridicam folia si mai lasam putin pana se rumeneste frumos friptura.

Et voila!

IMG_2437

Am servit cu garnitura de orez soté cu legume (reteta prezentata anterior).

Cam asta e. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails