marți, 7 iulie 2009

Macaroane cu branza

IMG_4310

Ok, am pornit pe redescoperirea retetelor din copilarie si nu puteam sa uit de macaroanele cu branza… o cina delicioasa servita calda in versiunea sarata sau dulce cu zahar presarat deasupra sau miere de albine… buni buni

Timp: 15min

Portii: 2

Ingrediente: 250g macaroane (sau alt tip de paste fainoase), aprox 150g telemea de oaie (sau branza de burduf), 1 lingura de ulei (sau un cubulet de unt)

Mod de preparare:

Fierbem macaroanele in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj (in medie 8 min).

IMG_4302

Intre timp radem telemeaua prin razatoarea mare. Daca folosim branza de burduf o vom sfarama cu furculita.

IMG_4300

Dupa ce au fiert macaroanele le scurgem si le trecem rapid printr-un jet de apa rece (nu mult sa nu se raceasca). Adaugam uleiul sau untul si branza. Amestecam usor si servim calde.

IMG_4305Am mai putea sa le dam putin la cuptor sa se gratineze… delicios, sau le putem servi cu zahar sau miere deasupra si le transformam intr-un desert foarte bun.

IMG_4307

Va marturisesc ca am fost putin dezamagita de cum mi-au iesit macaroanele cu branza, din pacate nu am regasit gustul pe care mi-l aminteam din copilarie. E un paradox pentru ca nu ai cum sa dai gres la reteta asta, consta din doar doua ingrediente pe care le amestecam… si totusi gustul nu era acelasi cu ce ma asteptam eu. Singura vinovata cred ca e branza. Din pacate nu am avut telemea de oaie grasa autentic romaneasca si am folosit feta greceasca care seamana cu telemeaua dar nu e asa de grasa si mi-a facut macaroanele cam uscacioase.

Trebuie neaparat sa mai incerc odata cu branza buna de acasa pentru ca macaroanele cu branza imi plac foarte mult si trebuie sa iasa perfecte ;)

Pofta buna!

14 comentarii:

  1. Trinity,

    fantastic cate amintiri trezesc imaginile postate de tine.. imediat ma apuc de razalit telemeaua.. sper sa iasa ca la mama acasa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Spor la macaroane Ale, te pup si amintiri placute ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Macaroanele cu branza de burduf sunt de lins pe degete

    RăspundețiȘtergere
  4. 2-3 feliute de branza se prajesc putin in 2 linguri de ulei care se adauga la paste...uleiul stins da gustul specific...branza daca e sarata se desareaza in apa cu miez de paine...cu feta nu iese acelasi gust si se adauga cub de branza topita sa fie cremoase

    RăspundețiȘtergere
  5. buna:) sunt convinsa ca branza a fost vinovata pentru esecul tau:), oricum eu te sfatuiesc sa folosesti branza de burduf sau eventual cas dat pe razatoare si frecat cu putina sare; in oricare din cele 2 variante branza se va topi si va avea pe langa un gust bun si un aspect mai placut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, cu siguranta branza de burduf sau casul romanesc ar face diferenta insa cum eu locuiesc in Belgia, branza de acasa ne lipseste si ii ducem tare dorul. Cand prepar retete traditionale care necesita telemea sau cas nu pot decat sa improvizez utilizand feta greceasca care se apropie oarecum cu telemeaua sau mozzarella care seamana putin cu casul.
    Te pup si iti urez un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mersı mult cas un baıat de 14 anı sal Ş=

    RăspundețiȘtergere
  8. (Am 14 ani)Multumesc mult de reteta.O sa le fac o surpriza alor mei cand vin de la munca :D.Leam gustat dupa ce leam facut si sunt delicioase :).

    RăspundețiȘtergere
  9. eu folosesc branza de tara amestecata cu un ou doua linguri de zahar coaja de la o lamaie si o bag la cuptor unsa cu un ou pe deasupra e foarte buna o poti manca rece

    RăspundețiȘtergere
  10. Se poate folosi cu mare succes telemea de oie Bulgareasca care se gaseste in magazinele turcesti si rusesti, eu o folosesc de foarte multi ani.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu folosesc branza de vaca sarata sau slab sarata doar ca o ameste cu 2 oua inainte si iasa delicioase

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails