Mai aveam cateva rosioare uscate marinate in frigider si m-am gandit ca ar merge de minune cu niste icre de fasole asa cum face mama si tare bune mai sunt…
Nu degeaba le zice icre de fasole, gustul chiar se apropie cu cel al icrelor de peste batute cu ulei si cu ceapa ;)
Timp: 1h 30min (daca avem fasolea gata fiarta dureaza doar 15min)
Portii: 2-3
Ingrediente: 200g fasole uscata, 1 ceapa mica, aprox. 3-4 linguri de ulei, sare, piper, zeama de lamaie, 1/2 lingurita de mustar
Mod de preparare:
Fierbem fasolea ca de obicei pana se inmoaie bobul si poate fi strivit intre degete.
O scurgem de zeama (mai pastram putina zeama in care a fiert) si o pasam. Fie la masina de tocat fie cu mixerul/blenderul.
Mai adaugam putina zeama daca este prea uscata si cand s-a strivit toata incepem sa punem cate putin ulei si continuam sa o pasam.
Adaugam sarea, piperul, zeama de lamaie (dupa gust), mustarul si continuam sa o frecam.
Trebuie sa obtinem o pasta pufoasa, nu foarte moale dar nici tare. Daca e cazul mai adaugam ulei sau putina zeama in care a fiert si o mai mixam.
La final adaugam ceapa taiata marunt si servim rece ca aperitiv cu paine.
Combinatia cu rosioarele uscate marinate a fost super. Am facut repede niste focaccia si am servit…. o nebunie.
Pofta buna!
DOAMNEEEEEEE ce retete delicioase si usor de facut !!! multumim mult pt blogul tau!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca iti plac retetele mele.
RăspundețiȘtergereSpor la bunatati ;)
O seara frumoasa!
Multumesc mult pentru reteta. E perfecta.
RăspundețiȘtergeretoti ai casei apreciem fasolea ,fie iahnie sau icre de fasole
RăspundețiȘtergereiti besi si creierii de bucurie!
RăspundețiȘtergereeu am pus usturoi ,merge excelent
RăspundețiȘtergereO reteta foarte reusita...ies chiar mai bune decat cele ale mamei mele...felicitari
RăspundețiȘtergereChiar aveti un blog plin de retete usor de facut si foarte delicioase. Felicitari.
RăspundețiȘtergere