Specialitate greceasca dupa care ma dau in vant!
E asa bun ca il poti manca si pe paine…
Merge in combinatie cu salate, legume la grill, carne la gratar, si cate si mai cate…
Timp: 10min
Portii: 1-2
Ingrediente: 125g iaurt gras (eu am folosit iaurt de capra), 1 castravete mic (eu am pus o felie mai groasa de castravete), 1 catel de usturoi, 1 lingurita ulei de masline, 1 lingurita zeama de lamaie sau otet, sare, piper, patrunjel verde, oregano, menta (optional)
Mod de preparare:
Radeti castravetele prin razatoarea mare si puneti pe un servet de hartie sa se absoarba apa.
Striviti usturoiul si frecati cu ulei, sare si piper.
Adaugam castravetele, zeama de lamaie sau otetul si amestecam bine.
Adaugam apoi iaurtul si presaram patrunjel tocat, oregano si daca doriti putina menta.
Gata! ;)
Asta-i sosu tzatziki…
Pofta buna!
e si preferatul meu! mie imi place sa fac o varianta mai consistenta, adica pun si un pic de branzica de vasi, si sa il servesc cu batoane din legume proaspete, ca aperitiv (telina, morcov, castravete, ardel). e o nebunie, intr adevar!
RăspundețiȘtergerebuni buni ;)
RăspundețiȘtergereTre sa il mai fac si eu cat de curand ca mi s-a facut pofta :P
E absolut genial! <3
RăspundețiȘtergeredaca in loc de ulei de masline pun ulei normal are ceva ca mi sa terminat
RăspundețiȘtergere