Acest sos este o varianta la clasicul sos bechamel la care am adaugat ciupercute si a iesit super gustos. L-am servit langa un gratar din piept de pui tras prin crengute de rozmarin cu o garnitura de morcovi soté cu miere si ghimbir. Combinatie foarte reusita si foarte aspectuoasa.
Timp: 20min
Portii: 2
Ingrediente: 3 ciuperci proaspete, 200ml smantana lichida (sau smantana diluata cu putin lapte), 1 lingura rasa de faina, 1 cubulet de unt, nucsoara macinata, patrunjel, busuioc, sare, piper
Mod de preparare:
Taiem ciupercile felii si le calim in unt (sau ulei).
Adaugam faina si amestecam continuu pana se incheaga.
Turnam smantana lichida sau diluata cu putin lapte si amestecam bine sa se incorporeze.
Adaugam sare, piper, nucsoara, busuioc si patrunjel verde. Cand da in clocot sosul e gata.
Pofta buna!
Am incercat dar am stricat-o cu otet. De data asta o sa fie exact ca la carte. Merci.
RăspundețiȘtergere