vineri, 1 mai 2009

Friptura de miel in vin rosu

IMG_3124

Ultima reteta, dar nu cea din urma, pregatita de Paste anul acesta este traditionala friptura de miel la tava.

Sa vedem cum am preparat-o…

Timp: 1h

Portii: 2

Ingrediente: 500-600g pulpa, piept sau spata de miel, 2 fire ceapa verde, 2 linguri ulei masline, 250ml vin rosu sec, 2 catei usturoi, rozmarin, cimbru, dafin, sare, piper

Mod de preparare:

Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange.

Punem uleiul in tava de friptura si ceapa verde maruntita.

Carnea o impanam cu un catel de usturoi taiat fasii si o asezam in tava peste ceapa.

IMG_3095 Adaugam in tava restul de usturoi maruntit, sarea, piperul si presaram peste carne cimbru, dafin si rozmarin proaspat pentru o savoare inconfundabila ce merge de minune cu gustul de miel.

IMG_3097

Dam la cuptorul incins pentru 15min la foc mediu.

Se scoate apoi tava din cuptor si se adauga peste carne jumatate din cantitatea de vin. Se verifica cu o paleta daca friptura sau ceapa nu s-au prins de tava.

IMG_3102

Se baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Intoarcem carnea de pe o parte pe alta si adaugam progresiv si restul de vin.

IMG_3119

Feliem friptura si servim alaturi de sosul delicios de vin si mamaliguta calda.

IMG_3123

Ce poate fi mai bun pe lume decat o bunatate ca asta pe masa si la masa toti cei dragi?

Pofta buna!

5 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails