Ultima reteta, dar nu cea din urma, pregatita de Paste anul acesta este traditionala friptura de miel la tava.
Sa vedem cum am preparat-o…
Timp: 1h
Portii: 2
Ingrediente: 500-600g pulpa, piept sau spata de miel, 2 fire ceapa verde, 2 linguri ulei masline, 250ml vin rosu sec, 2 catei usturoi, rozmarin, cimbru, dafin, sare, piper
Mod de preparare:
Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange.
Punem uleiul in tava de friptura si ceapa verde maruntita.
Carnea o impanam cu un catel de usturoi taiat fasii si o asezam in tava peste ceapa.
Adaugam in tava restul de usturoi maruntit, sarea, piperul si presaram peste carne cimbru, dafin si rozmarin proaspat pentru o savoare inconfundabila ce merge de minune cu gustul de miel.
Dam la cuptorul incins pentru 15min la foc mediu.
Se scoate apoi tava din cuptor si se adauga peste carne jumatate din cantitatea de vin. Se verifica cu o paleta daca friptura sau ceapa nu s-au prins de tava.
Se baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Intoarcem carnea de pe o parte pe alta si adaugam progresiv si restul de vin.
Feliem friptura si servim alaturi de sosul delicios de vin si mamaliguta calda.
Ce poate fi mai bun pe lume decat o bunatate ca asta pe masa si la masa toti cei dragi?
Pofta buna!
e delicioasa o fac si eu de pasti
RăspundețiȘtergeree ffffff buna un deliciu !!!
RăspundețiȘtergerebestial de buna multumim sa mai trimiteti va poooooop !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri si spor la bunatati pentru Paste ;)
RăspundețiȘtergereE deja pregatita :) Merci
RăspundețiȘtergere