miercuri, 17 august 2011

Tocană italiană de viţel

IMG_6210_

Câteodată aşa ce ni se face poftă de-o tocană cu sosul ei savuros în care să întinzi un colţ de pâine proaspăt coaptă… mmm buun…

Tocana asta nu e chiar una clasică, vine din Italia şi e absolut genial de simplă şi gustoasă ca de altfel toate mâncărurile italiene ;)

Timp: ~50min

Porţii: 4

Ingrediente: 500g carne fragedă de viţel, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 2 ardei graşi (de preferabil de culori diferite pentru aspect), 400g roşii din conservă sau proaspete, 1 linguriţă de zahăr, 2 linguri ulei de măsline, o mână de măsline negre fără sâmburi, rozmarin, busuioc, sare, piper

Mod de preparare:

Pregătim ingredientele…

IMG_6197_

Tăiem ceapa solzişori şi o călim în uleiul de măsline împreună cu usturoiul mărunţit timp de 5 min până se înmoaie.

IMG_6198_

Feliem carnea de viţel şi o adăugăm peste ceapă.

IMG_6201_

Dacă aveţi carne de vită mai aţoasă şi vreţi să o frăgeziţi adăugaţi puţină apă şi lăsaţi-o să fiarbă sub capac la foc mic cam jumătate de oră sau până credeţi că e moale. La mine nu a fost cazul, carnea de viţel a fost foarte fragedă.

După ce a scăzut zeama şi carnea începe să se rumenească adăugaţi ardeii graşi tăiaţi feliuţe şi căliţi câteva minute.

IMG_6203_

Adăugaţi apoi roşiile tocate sau conserva de roşii, rozmarinul, busuioc proaspăt, o linguriţă de zahăr, sare şi piper. Zahărul taie din aciditatea roşiilor şi dă un gust bun sosului însă dacă nu doriţi nu puneţi.

Lasăm să fiarbă la foc mic timp de 15-20min şi mai adăugăm puţină apă clocotită dacă e nevoie.

IMG_6207_

La final adăugăm măslinele şi mai dăm tocana într-un clocot.

IMG_6209_

Servim alături de piure de cartofi, mămăligă sau cu pâine proaspătă.

Delicios ;)

Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails