marți, 5 aprilie 2011

Tacos cu jambon, mozzarella şi brânză feta

IMG_6370_

Tacos este o mâncare specific mexicană care constă din lipii din făină de grau sau porumb numite tortillas, pliate şi umplute cu diverse compoziţii de genul: carne de vită, pui, fructe de mare, brânză sau legume. Combinaţiile sunt infinite, defapt le umpleţi cu ce vreţi şi ce aveţi. Ce rămâne constant este lipia pliată şi faptul că se mănâncă cu mâna, fără mare fast, alături de ceva salată sau sosuri tot la alegere de genul guacamole, sos de roşii cu usturoi, sos de iaurt sau ce va mai trece prin cap ;) 

Eu am improvizat nişte tacos cu ce am găsit prin frigider într-o mare viteză şi presată de o mare foame :D

Aşadar a ieşit ce se vede şi a fost buun tare…

Timp:~15min

Porţii: 2-3

Ingrediente: 6 tortillas mexicane mici (lipii din făină de grau sau de porumb), 6 felii de jambon italian crud uscat gen de Parma, 12 felii de mozzarella sau caş de oi gras, 12 fâşii de feta grecească sau telemea de oi, ulei de măsline, pătrunjel proaspat, oregano, piper

Mod de preparare:

Încălzim uşor lipiile într-o tigaie sau în cuptor atât cât să devină elastice şi le ungem apoi cu puţin ulei de măsline.

IMG_6361_

Aşezăm pe jumătate de lipie jambonul, brânza, presărăm piper, oregano şi pătrunjel tocat.

Pliem lipia în două şi o aşezăm într-o tavă. Procedăm astfel cu toate şi le stivuim frumos în tavă.

IMG_6363_

Dăm tava în cuptorul încins la foc mare (220°C) timp de 8-10min până încep să se rumenescă lipiile şi să se topească brânza.

IMG_6365_

Servim calde cu o salată uşoară din salată verde, ardei gras, ceapă şi telemea stropită cu ulei de măsline şi oţet balsamic ;)

IMG_6373_

O bunătate, vă asigur.

Să aveţi poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails