miercuri, 3 martie 2010

Ciorbă falsă de burtă

IMG_2670_

Iubitul meu poftea la ciorbă de burtă... e preferata lui şi e adevărat că nu mai mâncasem de foooarte mult timp... Problema mea cea mai mare e că aici în Belgia, unde sălăşluim de ceva vreme, nu am găsit burtă de vită că să pot prepara minunata ciorbică aşa că mai mereu îi spuneam cu tristeţe că nu am cum să-i fac mult visata ciorbă :(
Totuşi mi-am amintit într-o zi că văzusem la Silvia o reţetă de ciorbă falsă de burtă care folosea ciuperci pleurotus în loc de burtă aşa că mi-am propus să o încerc în ideea că poate îi potolesc pofta puiului meu :P

Aşadar iată ciorbica falsă de burtă...

Timp: ~40min

Porţii: 6

Ingrediente: 250-300g ciuperci pleutorus, 1 morcov, 1 ceapă, 1 felie de ţelină, 1 bucată de păstârnac (sau rădăcină de pătrunjel), 2 cartofi medii, 1 gogoşar murat, 2 linguri de ulei, 2 ouă, 2 linguri de smântână, 2-3 căţei de usturoi, oţet/zeamă de lămâie/zeamă de la gogoşari (după gust), sare, piper

Mod de preparare:

Spălăm şi curăţăm legumele şi pornim la drum…

IMG_2614_

Tocăm mărunt ceapa, morcovul, ţelina şi păstârnacul la maşina de tocat sau la roboţel. Puteţi eventual să le daţi prin răzătoare sau să le tocaţi la cuţit în funcţie de cât de mari v-ar plăcea să le regăsiţi în farfurie ;)

IMG_2615_

Buun, încingem două linguri de ulei în oala de ciorbă şi călim legumele câteva minute până se înmoaie.

IMG_2619_

Spălăm şi tăiem feliuţe ciupercile pleurotus…

IMG_2618_

IMG_2620_

Le călim şi pe ele puţin împreună cu legumele.

IMG_2621_

Adăugăm apă în oală (aprox. 2,5l), cartofii întregi , puţină sare şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie cartofii, cam 15-20min.

IMG_2623_

Când cartofii sunt fierţi, reducem focul, îi scotem din oală şi îi pasăm cu o furculiţă. Adăugăm 2-3 linguri de zeamă din ciorbă şi îi punem înapoi în oală.

IMG_2625_

Adăugăm usturoiul presat, gogoşarul murat tăiat feliuţe, acreala (oţet, lămâie sau zeamă de la gogoşari) şi închidem focul.

IMG_2626_

Batem ouăle cu două linguri de smântână. Adăugăm treptat câte puţină zeamă din ciorbă ca să încălzim amestecul şi să nu facă zdrenţe şi îi dăm drumul în ciorbă amestecând uşor in oală.

IMG_2631_

Potrivim de sare, piper şi ciorbica este gata ;)

IMG_2633_

Poftiţi la masă, e delicioasă!!!

IMG_2661_

Servim cu supliment de smântână, mujdei de usturoi sau ardei iute pentru cine doreşte. Noi am papat şi cu pâine prăjită şi a fost un deliciu. Chiar se apropie foarte mult la gust cu ciorba de burtă. Iubitul meu a fost încântat aşa că de acum o voi face oridecâteori ne mai vine pofta de ciorbă de burtă :P

IMG_2664_

Multumiri Silviei pentru reţetă ;)

Poftă bună!

11 comentarii:

  1. Na sa va fie de bine! :) vreau si eu o portie, daca mai aveti !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Silvia ;)
    Din pacate ciorbica nu mai e dar poate ai noroc data viitoare :P

    RăspundețiȘtergere
  3. da'n begica nu se gaseste BURTA?

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate asa se pare :(
    Eu nu am gasit inca dar mai caut ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. incearca cu picioare de porc ,si noi suntem in alta tara si nu am gasit burta pana de curand ,si am folosit picioare de porc ,iese exact ca ciorba de porc cu smantana si otet...

    RăspundețiȘtergere
  6. iese exact ca ciorba de burta am vrut sa zic

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar ti s-a cam taiat ciorbita dupa cum arata.

    RăspundețiȘtergere
  8. mananca un burete si se gandeste ca mananca o bucatica de burta de vata.Hai ca e buna asa trecem de criza

    RăspundețiȘtergere
  9. Numai cine nu a mancat nu stie cat e de buna. Eu am facut ieri si a fost foarte apreciata. Multumesc pentru idee!!! Anca

    RăspundețiȘtergere
  10. buna.eu am gasit burta la magazinul cora la raionul unde are casoletele de carne.pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte buna aceasta reteta, merci.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails