joi, 12 noiembrie 2009

Salata Mexicana

IMG_1158_

Asa cum v-am promis, continui seria “Pranzul din sufertas” in care incerc sa va conving si pe voi sa mancati la serviciu mese cat mai sanatoase si consistente. Este foarte important sa avem un regim alimentar echilibrat pentru a face fata factorilor de stres si a vietii cotidiene atat de epuizante.

A manca echilibrat nu se refera doar la ceea ce bagi in gura ci si la momentul in care faci asta. Degeaba mananci sanatos daca acest lucru se intampla dupa ora 20. Vei avea tulburari de somn, stari de balonare, dimineata te vei simti extrem de obosit (ca de, stomacul tau in loc sa doarma a prelucrat ce i-ai dat tu seara) si ce e cel mai rau… te vei obisnui asa… Si sa nu mai vorbim si de faptul ca iei rapid in greutate daca adopti un ritm de alimentatie haotic.

De ceva vreme eu am ales sa prepar in fiecare seara pachetelul pentru pranzul de a doua zi de la serviciu. Pregatesc doua sufertase, unul pentru mine si unul pentru iubitul meu. Gata cu sandwish-urile cumparate (pline de sosuri, maioneze si alte nebunii), gata cu pizzele mancate pe fuga, sau cu iaurturile care nu tin de foame. Pregatesc in general salate mixte, proaspete si suficient de satioase incat seara sa mancam doar o masa usoara. Alte ori mai fac diverse cobinatii cu orez sau paste sau daca se intampla sa am mancare gatita atunci prefer sa o iau la pachet pentru pranz decat sa o mananc seara.

Asadar pentru maine avem Salata Mexicana:

Timp: 15min

Portii: 1

Ingrediente:

- 2 frunze de salata verde

- o mana de spanac proaspat

- 1/2 morcov ras

- 1/4 ardei gras galben

- 4 ridichi

- 4 feliute de ardei iute

- 2 linguri de porumb fiert

- 2 linguri de fasole rosie fiarta (din conserva)

- 2 cremwursti de porc prajiti (stiu ca nu sunt tocmai cei mai sanatosi dar mai fac exceptie uneori ca ii plac iubitului meu)

- 100g mozzarella

Dressing:

- 1 lingura ulei de floarea soarelui

- 1 lingura otet balsamic

- oregano

- cimbru

- patrunjel uscat

- sare

- piper

Pofta buna si nu uitati de fructul zilnic. Maine noi servim strugurei ;)

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails