luni, 18 iulie 2011

Ceafă de porc la grătar cu miere şi muştar

IMG_6789_

Dacă e vară să fie pentru toată lumea, da? :P

Între două rafale de ploaie şi un frig ca-n octombrie ne mai amăgim şi noi cu-n grătar şi cu speranţa c-o să fie vreme mai bună în august când o-m fi cu adevărat în vacanţă…

Glumă glumă, da acasă lumea moare de cald şi noi aici în Belgia facem frigu’

Ei da să nu ne mai plângem atât… a fost bun grătarul, poate-l încercaţi şi voi ;)

Timp: ~30min (macerare minim 1h)

Porţii: 4

Ingrediente: 4 felii ceafă de porc (~ 1kg), 2 linguri muştar cu boabe, 1 linguriţă miere de albine, pătrunjel verde tocat, piper

Mod de preparare:

Păi treaba-i cât se poate de banală. Se ia carnea, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie.

Se amestecă muştarul, mierea, pătrunjelul tocat şi piperul până obţinem o emulsie. Sare eu zic că nu-i mai trebuie, muştarul e destul de sărat iar dacă nu vreţi pătrunjel alegeţi voi altă buruiană, cimbru de exemplu ;)

Bălăcim apoi carnea cu emulsia de muştar şi o punem frumuşel la macerat în frigider pentru minim o oră.  Eu am lăsat-o peste noapte ca să-mi fie treaba mai uşoară adoua zi :P

IMG_6779_

Păi ce urmează e de la sine înţeles. Încingem grătarul şi frigem carnea mai mult sau mai puţin, după cum vă place. Nouă ne place să prindă puţină arsură aşa pe margini…

IMG_6787_

Ceva de plâns… se mănâncă cu pâine rumenită pe grătar, ceva salată de sezon, ardei copţi şi/sau mujdei cu roşii coapte.

Acum să nu credeţi că pe grătar a stat doar ceafa asta aşa singură şi neconsolată. Că doar nu încingeam grătarul doar pentru patru fripturi :D

Va urma…

Să aveţi poftă până una alta!

2 comentarii:

  1. foarte bine arata ceafa asta la gratar.
    Cu siguranta ca o voi incerca,imediat ce achizitionam gratarul pe gaz.
    te pup,
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi sunt mare amatoare de gratar, o sa astept totusi toamna sa mananc ceafa de porc la gratar. Aici (in Bucuresti) sunt 40 grade la umbra!!!!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails