miercuri, 9 noiembrie 2011

Smochine cu brânză albastră şi jambon

Smochine cu brânză albastră şi jambon
Dacă vreodată aveţi poftă de ceva cu totul şi cu totul deosebit, această gustare cu smochine proaspete este exact ce se poate numi o delicatese absolută.
N-ar fi o idee rea nici ca aperitiv pe mesele de sărbători ce se apropie, dacă vreţi să vă surprindeţi invitaţii cu un meniu de 5 stele ;)
Timp: 10min
Porţii: 2-3
Ingrediente: 3 smochine proaspete, 3 linguri de brânză albastră, 3 felii subţiri de jambon crud (Parma sau Serrano), 3 nuci, 1 linguriţă de miere de albine
Mod de preparare:
Spălaţi smochinele, tăiaţi codiţele şi crestaţi-le în 4 cu un cuţit ascuţit.
Smochine cu brânză albastră şi jambon - crestam smochinele
Umpleţi apoi fiecare smochină cu brânză şi înfăşuraţi-le în câte o felie de jambon. Dacă n-aş fi avut brânză albastră aş fi folosit brânză de burduf. Mi se pare că se apropie cel mai mult la gust ;)
Smochine cu brânză albastră şi jambon - umplem smochinele
Le aşezaţi apoi frumos pe un platou, împrăştiaţi miez de nucă printre ele şi le stropiţi cu un firicel de miere de albine.
Smochine cu brânză albastră şi jambon - servim cu tartine de pesmet
Serviţi cu felii subţiri de pesmet alături de un pahar de vin alb demi-sec sau chiar şampanie.
Să aveţi poftă!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails