miercuri, 29 aprilie 2009

Pasca

IMG_3084

Nu stiu altii cum sunt… dar pentru mine Paste fara Pasca parca nu suna bine. Asa ca fara prea multa experienta in preparat Pasca m-am incumetat totusi sa incerc. Ei in principiu nu e mare filosofie, e cozonac cu branza la urma urmei :)

Hai sa vedem cum m-am descurcat. Va dau un pont… a iesit incredibil de buna la final … ca la mama acasa ;)

Timp: 2h

Portii: 6-8

Ingrediente:

Pentru aluat: 250g faina, 12g drojdie proaspata (sau 3,5g drojdie pudra adica jumatate de pliculet), 2 oua (1 albus pastram pentru uns), 70g zahar, 1 lingura ulei, 50g unt sau margarina topita, 125ml lapte, un praf de sare, rom, vanilie, coaja de lamaie/portocala

Pentru umplutura: 500g branza proaspata, 50g telemea rasa, 3 oua, 70g zahar, 1 lingura gris, stafide, rom, vanilie, coaja de lamaie/portocala

Mod de preparare:

Asa cum am zis si la inceput, aluatul e defapt aluat de cozonac. Nu avem de facut altceva decat sa plamadim un aluat ca cel prezentat in reteta de cozonac folosind cantitatile mentionate mai sus.

In timp ce dospeste aluatul vom pregati compozitia.

Nu stiu daca v-ati dat seama dar e cam la fel cu o compozitie de placinta cu branza.

Asa ca lucrurile devin simple: amestecam ingredientele si avem compozitia :P

Dupa ce a crescut aluatul, dam deoparte un sfert si restul il intindem pe masa infainata cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom coace.

Ungem tava cu unt/ulei, tapetam cu faina si asezam aluatul pe fundul tavii ridicand cu degetele o margine care sa tina compozitia. Din restul de coca putem rasuci o funie cu care vom orna pe margini sau putem face o cruce pe mijloc.

Adaugam compozitia in tava, ornam dupa inspiratie cu resul de coca (eu am rasucit-o si am pus-o pe margini ca o bordura) si ungem coca cu albusul de ou pus deoparte.

Dam la cuptorul incins la foc mediu timp de 30-40min.

Verificam cu scobitorul daca coca e coapta inainte de a decreta pasca gata.

IMG_3052

Lasam sa se raceasca putin in tava inaite de a scoate si nu taiem pana nu s-a racit de tot.

IMG_3051

Arata bine nu? Heheh dar ce gust….

IMG_3085

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails