duminică, 3 iunie 2012

Limonadă bio cu mentă

Limonada bio cu menta
A venit căldura şi băuturile răcoritoare sunt la mare căutare. Fiecare marcă de băuturi încearcă să promoveze care mai de care oferta lor de chimicale la sticlă iar lumea de la mic la mare se dă în vânt după aromele şi culorile artificiale ale sucurilor de pe piaţă.
Am uitat cu toţii ce gust are o limonadă adevărată de casă iar unii au uitat chiar şi ce gust are apa. Bem din ce în ce mai puţină apă şi băuturi răcoritoare de casă şi ne intoxicăm cu tot ce ni se prezintă la televizor ca fiind sucul la modă vara asta cu aromă identică naturală de fructe… E ca şi cum dacă nu îl bei nu eşti în trend şi dacă nu esti în trend nu mai eşti apreciat de cei din anturaj. Nimic mai fals şi mai stupid dar se pare că funcţionează perfect şi vânzările de pseudo sucuri cresc de la an la an.
Vă invit să judecăm cu propriul creier şi să nu ne mai lăsăm îndoctrinaţi de ce ni se prezintă la televizor. Nici o bautură răcoritoare la care se face reclamă intensă nu îţi va aduce fericirea, nu te va face mai deştept sau mai apreciat. Haideţi sa avem mai mult discernământ şi să mai facem câte o limonadă acasă pentru copii noştri care poate nici nu ştiu ce gust are cu adevărat…
Vă prezint o reţetă super simplă de limonadă care în plus este şi foarte economică. Se poate obţine până la 2,5l de limonadă din 3 lămâi.
Vă recomand să folosiţi lămâi netratate (bio) ca să puteţi folosi şi coaja însă dacă nu aveţi nu e nici o problemă. Folosiţi lămâi de care aveţi însă curăţaţi coaja cu un cuţit de curăţat cartofi.
Timp: ~20min
Porţii: 8-10 (2,5l de limonadă)
Ingrediente: 3 lămâi bio (netratate), ~200-250g zahăr (de preferinţă brun), 2l apă rece (sau mai puţin), frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Spălăm lămâile bio şi menta, o frumuseţe, se vede clar diferenţa fată de cele tratate…
Limonada - spalam lamaile
La această limonadă vom folosi lămâile întregi cu tot cu coajă însă dacă doriţi puteţi să le curăţaţi de coajă cu un cuţit de curăţat cartofi. Cojile obţinute nu le aruncaţi fiindcă fiind netratate sunt cât se poate de bune la deserturi. Le puneţi într-un borcănel cu mult zahăr şi le păstraţi la frigider.
Eu am folosit lămâile cu tot cu coajă de data aceasta însă am încercat şi varianta fară coajă. Ambele ies super iar cea cu coajă este mai puternică la gust.
Aşadar tăiem lămâile în sferturi şi le punem în roboţelul tocător împreună cu frunzuliţele de mentă.
Limonada - mixam lamaile
Tocăm bine până se omogenizează totul.
Limonada - mixul de lamai
Într-un vas încăpător amestecăm lămâile mixate cu 1,8l de apă rece şi apoi strecurăm limonada printr-o sită cu găuri medii. Presăm bine cu o lingură pulpa ce rămâne în sită ca să recuperăm tot sucul.
Limonada - strecuram mixul de lamai
După ce am strecurat limonada adăugăm zahărul şi amestecăm până se dizolvă bine. Puteţi pune mai mult sau mai puţin zahăr în funcţie de cum vă place. Gustaţi şi potriviţi de zahăr.
Păstrăm limonada în sticle la frigider şi servim cu cuburi gheaţă şi supliment de mentă.
Limonada - servim cu gheata
Este deosebit de răcoritoare cu un gust autentic de lămâi şi o culoare gălbui opacă extrem de atrăgătoare…
Limonadă bio cu mentă  O vară frumoasă să aveţi!

6 comentarii:

 1. ce racoritoare si buna trebuie sa fie! Mai ai?Pup

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru caldura astaaaa!!! Da! de abia astept sa ajung acasa sa ma apuc sa storc:))

  RăspundețiȘtergere
 3. Reteta asta e excelenta si pare foarte usor de facut. O sa o incerc la proxima ocazie!

  RăspundețiȘtergere
 4. Reteta asta e excelenta si pare foarte usor de facut. O sa o incerc la proxima ocazie!

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails