joi, 14 februarie 2013

Tartă suavă de ciocolată cu mere

Tarta de ciocolata cu mere

De Sf. Valentin vă doresc multă multă dragoste şi vă ofer cu drag această tartă suavă de ciocolată şi mere care este pur şi simplu divină…

Vă las să descoperiţi reţeta şi să o savurţi din poze ;)

Timp: ~1h

Porţii: 8

Ingrediente: 250g ciocolată neagră (min 66% cacao), 150ml smântână lichidă sau lapte gras, 3 ouă, 1 lingură făină, 50g miere (sau zahăr), 2 mere, 100g nuci mărunţite, 1 praf de scorţişoară (opţional), zahăr pudră pt ornat

Mod de prepare:

Topim ciocolata pe foc împreună cu smântâna lichidă sau laptele amestecând continuu până se omogenizează.

Tarta de ciocolata cu mere - topim ciocolata Batem albuşurile spumă cu mierea sau zahărul şi încorporăm crema de ciocolată călduţă.

Tarta de ciocolata cu mere - incorporam ciocolata in spuma de albusuri Amestecaţi gălbenuşurile cu o lingură de făină şi încorporaţi uşor spuma de ciocolată.

Tapetaţi o tavă cu unt şi făină şi turnaţi compoziţia. Aşezaţi merele curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Eu am folosit tava cu inel detaşabil ca să pot scoate tarta mai uşor la final.

Tarta de ciocolata cu mere - asezam merele si nucile peste compozitie Coacem aproximativ 30min în cuptorul încins la foc mediu 190°C. Tarta poate avea un aspect încă umed dar aşa trebuie să fie. După ce se răceşte se va mai întări şi va rămâne cremoasă şi … suava… ;)

Tarta de ciocolata cu mere - coacem 30min Lăsţi să se răcească complet înainte de a desface inelul. Tarta este destul de fragilă la manipulări dar sunt sigură că gustul vă va cuceri.

Pudrăm cu zahăr şi sevim cu mare poftă…

Tarta de ciocolata cu mere - pudram cu zahar Vă arăt şi o sectiune în caz că încă nu salivaţi destul :P

Tarta de ciocolata cu mere - pofta buna

Poftă bună şi …

să vă iubiţi mult!

10 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails