La risc, mi-am zis să încerc ceva super simplu care să îl scoată în valoare și să îi simțim cât mai mult gustul. Călit în unt la tigaie cu puțin usturoi și zeamă de lime... ce poate fi mai simplu?
Am făcut rapid și o garnitură de orez basmati care s-a dovedit foarte potrivită însă sunt sigură că mergea la fel de bine și cu o felie de pâine proaspăt coaptă ;)
Timp: ~15min
Porții: 2
Ingrediente: 1 mănunchi de sparanghel verde sau alb, 1 lingură de unt, 1-2 căței de usturoi, zeamă de lime sau lămâie, sare, piper, pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Spălăm tijele de sparanghel și rupem cam 5-10 cm de la capatul lemnos. Îl uscăm bine pe șervete de hârtie și îl tăiem în bucăți porivite.
Încingem untul în tigaie și călim rapid sparanghelul atât cât își schimbă puțin culoarea și devine de un verde crud, maxim 3-4 min. Ideea e să rămână crocant și să își păstreze culoarea. Dacă îl ținem prea mult pe foc se va înmuia și va căpăta o culoare maronie deloc atrăgătoare.
Îl luăm de pe foc, stropim cu zeamă de lime, presărăm sare, piper și usturoiul dat prin presă.
Între timp pregătim o garnitură de orez fiert, paste, cuscus sau ce mai dorim. Merge la fel de bine și cu pâine de casă proaspăt coaptă.
Presărăm pătrunjel pentru decor și servim cu poftă.
Cam asta-i tot. Vă asigur că veți rămâne impresionați de cât de delicios poate fi sparanghelul pregătit în acest mod atât de simplu.
Poftă mare!
Ce bine arate lime-ul pe farfurie, imi lasa gura apa.
RăspundețiȘtergereFoarte fain, Like.
RăspundețiȘtergeresuper gustos arata
RăspundețiȘtergereextraordinar de gustos! tocmai am gatit dupa reteta ta!! de obicei il fac la cuptor, dar de acum inainte asta e reteta mea preferata de sparanghel! multumesc!
RăspundețiȘtergereArata extraordinar de bine
RăspundețiȘtergereSuper bun.
RăspundețiȘtergereMultumesc de sfat.
Astept cu interes si alte retete
Sparanghelul arata foarte bine. Si eu fac cumparaturile asa ca tine, la inspiratie de moment, mai ales cu legumele si fructele din tari straine pe care nu le gasesti mereu, sau nu tot timpul sunt coapte.
RăspundețiȘtergereInsipratia de moment duce la preparate delicioase!
stie cineva cum se face supa crema de sparanghel?
RăspundețiȘtergereReteta mea
RăspundețiȘtergereIntr-o oala de 2-3 litri se incinge uleiul, se adauga untul si cand s-a topit, se pune ceapa fin tocata sa se caleasca, presarandu-se de la inceput 1/2 de lingurita de sare
Se adauga capetele de sparanghel si sparanghelul intreg, calindu-se pe foc mic.
Dupa ce varfurile sparanghelului, care sunt cele mai fragede, se inmoaie, se scot deoparte si se pastreaza pentru ornat supa.Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete si supa de pui fierbinte...apoi se paseaza
Tare apetisant, super prezentare! Succes!
RăspundețiȘtergeresparanghelul poate fi delicios, se pare...
RăspundețiȘtergereSparanghelul preparat corect este mult mai bun decat crede lumea ;)
RăspundețiȘtergereMulțumesc :)
RăspundețiȘtergereFoarte tare blog-ul, sa mai postezi!
RăspundețiȘtergereSa mai postati si in 2020!
RăspundețiȘtergereImi place blog-ul, dar mai trebuie content nou.
RăspundețiȘtergereCe mai faceti, ce a-ti mai citit in aceasta perioada?
RăspundețiȘtergereFoarte bun blogul, am gasit multe retete.
RăspundețiȘtergere