Frumoase sunt vacanţele dar mereu mult prea scurte… Nu realizez cât de repede au trecut două săptămâni însă a fost frumos şi relaxant. Am gătit, am vizitat locuri extraordinare şi am petrecut clipe minunate alturi de cei dragi. Aş lua-o de la capăt chiar acum dacă s-ar putea :P
Până una alta, iată că am revenit cu drag şi nu oricum ci cu o reţetă clasică de tartă ciocolătoasă care place tuturor pofticioşilor ;)
Timp: ~1h 20min
Porţii: 8
Ingrediente: 200g ciocolată neagră, 4 ouă, 160g zahăr, 80-100g unt, 50g făină
Mod de preparare:
Topim ciocolata ruptă bucăţele împreună cu două linguri de apă în bain-marie (într-o crăticioară scufundată într-o altă cratiţă cu apă caldă pe foc la minim)
Adăugăm untul şi zahărul şi lăsăm să se topească totul.
Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi încorporăm gălbenuşurile şi făina în crema de ciocolată.
Mixăm bine cu telul sau mixerul până se omogenizează amestecul.
Batem apoi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporăm cu grijă în aluat cu o spatulă, fără a mai folosi mixerul ca să nu spargem bulele.
Tapetăm o formă de tartă (24cm diametru) cu unt şi făină sau cu o foaie de copt şi turnăm aluatul de ciocolată.
Introducem tava în cuptorul rece, aprindem cuptorul la foc mediu (180°C) şi lăsăm tarta la copt timp de 40-60min.
Facem testul scobitorii şi dacă iese curat atunci tarta e coaptă.
Lăsăm tarta să se răcorească şi servim simplă, pudrată cu zahăr pudră sau în diverse alte combinaţii.
Eu am ales să o servesc stropită cu dulce de leche şi însoţită de câte o pară micuţă din compot.
Să vă mai dau detalii despre cât de bună şi lăudată a fost? :P
Salivare plăcută :P
Extraordinara reteta!!!
RăspundețiȘtergereTot ce faci tu este extraordinar atat la gust cat si la aspect. Se vede ca pui suflet in tot ceea ce faci. Te felicit si multumim frumos pentru toate delicatesele cu care ne-ai bucurat papilele gustative si burticile:)))pupici
Te pup Onuta!
RăspundețiȘtergereda!multumim pentru salivari...imi place tare,dar parca tot nu m-as apropia de cuptor!
RăspundețiȘtergerece as lua eu felia aia...arata prea bine ca sa ma abtin!:D
RăspundețiȘtergereAsa e Geta, e foarte cald in Romania... Eu am norocul ca aici in Belgia unde locuiesc sunt temperaturi mai scazute si pot coace la cuptor fara sa suferim de cald. Te pup, o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereDiamond, te-as servi cu cea mai mare placere dar din pacate nu mai e :P
RăspundețiȘtergereTe pup, o zi frumoasa!
O tarta delicioasa si ciocolatoasa!
RăspundețiȘtergere