Dacă vă treziţi cu o vânătă rătăcită prin frigider (aşa ca mine) şi vă întrebaţi ce să faceţi cu ea, soluţii inventive se găsesc cât ai zice… vânătă…
Păi, ori o faceţi pane, aşa ca pe bostănei, conopidă şi alte neamuri, ori o folosiţi la o musaca şi puneţi mai mulţi cartofi, ori… pregătiţi aceste chifteluţe coapte delicioase care merg cu bere de minune ;)
Timp: ~50min
Portii: ~25 buc
Ingrediente: 1 vânătă, 2 cartofi, 2 fire de ceapă verde sau 1 ceapă uscată sau praz, 1 căţel de usturoi, 1 ou, ~10 linguri de pesmet, 2 linguri parmezan măcinat sau alt tip de brânză/caşcaval uscat, 1 linguriţă amestec de condimente Cajun (nucşoară, boia de ardei, piper, boabe de muştar, chimen, ţelină, ardei iute, cimbru, busuioc, salvie, oregano, pătrunjel), sare, 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Tocăm la roboţel/maşina de tocat cartofii, ceapa, usturoiul şi vânăta (cu tot cu coajă).
Amestecăm apoi tocătura de legume cu oul, caşcavalul, condimentele, sarea, 4-6 linguri de pesment şi un strop de ulei de măsline.
Trebuie să obţinem o pastă suficient de consistentă cât să fie modelată. Mai adăugaţi puţin pesment dacă e nevoie până obţineţi consistenţa necesară.
Modelăm chifteluţe cu mâinile umezite, le tăvălim prin pesmet şi le aşezăm în tava cuptorului tapetată cu foaie de copt.
Le stropim cu ulei de măsline şi le coacem în cuptorul încins la foc mediu (200°C) timp de 30-35min. Pe la jumătatea timpului le întoarcem pe fiecare în parte.
Puteţi să le prăjiţi în ulei dacă doriţi însă sunt mult mai sănătoase aşa coapte şi gustul e chiar mai bun.
Le servim călduţe sau reci ca aperitiv lângă un pahar de bere ;)
Au ieşit un deliciu cu un gust apetisant, uşor picant, bun tare.
Poftă mare!
Un deliciu !! sunt innebunita dupa vinete!! tare bine mai arata!
RăspundețiȘtergereOare se pot inlocui cu ceva oul si branza ca sa iasa de post?
RăspundețiȘtergereBuna, cred ca ai putea sa incerci cu niste orez fiert bine care sa joace rol de liant in compozitie. Sa imi spui daca merge ;)
RăspundețiȘtergere