A venit primăvara dar după frigul şi vremea capricioasă de afară nu ai zice…
Hai să ne încălzim cu o mâncare de napi gratinată la cuptor cu un sos alb delicios tocmai bun de întins cu o bucată de pâine proaspătă.
Timp: ~1h
Porţii: 4
Ingrediente: 4-5 napi mărişori, 100ml lapte sau smântână dulce, 100g caşcaval ras, 1 lingură unt, 2 linguri de pesmet, cimbru, sare, piper
Mod de preparare:
Curăţăm napii de coajă ca pe cartofi şi îi tăiem felii.
Ungem o tavă cu unt şi presărăm o lingură de pesmet. Aşezăm feliile de napi în tavă şi presărăm sare, piper şi cimbru.
Turnăm laptele sau smântâna, acoperim cu folie de aluminiu şi coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30min.
Îndepărtăm folia, presărăm caşcavalul ras amestecat cu o lingură de pesmet şi coacem încă 20min până se rumeneşte frumos deasupra.
Lăsăm să se răcorească 5 minute şi servim cu pâine proaspătă sau prăjită, acrituri sau o salată la alegere.
O bunătate tocmai bună pentru frigul ăsta…
O primăvară frumoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu