Timp: ~40min
Porţii: 4-5
Ingrediente: 300g orez cu bobul rotund, ~850ml supă de pui sau de legume, 2 linguri ulei de măsline, 200g ciuperci proaspete, 1 ceapă albă, 1 căţel de usturoi, 1 pahar vin alb sec sau demi-sec, 50g unt, 100g parmezan ras, sare
Mod de preparare:
Încingem o lingură de ulei de măsline şi călim ciupercile feliate până scade zeama şi se rumenesc.
Păstrăm ciupercile într-un vas separat şi continuăm cu prepararea orezului.
Încălzim supa până aproape de fierbere şi în aceeaşi tigaie încingem a doua lingură de ulei. Călim ceapa şi usturoiul tocate timp de aprox. 4 minute şi apoi adăugăm orezul.
Amestecăm continuu şi adăugăm vinul. Când orezul a absorbit tot lichidul adăugăm câte un polonic de supă fierbinte şi continuăm să amestecăm. Focul trebuie să fie la minim ca să nu se coacă prea repede orezul la exterior şi să rămână crud în interior. Continuaţi procedeul timp de aproximativ 15 minute până terminaţi toată supa şi orezul a absorbit tot lichidul.
La final adăugăm ciupercile şi sezonăm cu sare după gust. Orezul trebuie să fie copt dar să rămână uşor crocant şi să fie scăldat într-un sos cremos.
Luăm de pe foc, adăugăm parmezanul ras şi untul, mai amestecăm odată cu grijă şi acoperim cu un capac. Lăsăm risotto să se odihnească 2-3 minute înainte de a-l servi.
Servim cu pătrunjel tocat şi supliment de parmezan pentru cine doreşte…
Un deliciu…
Poftă mare!
Buna Trinity, ne era dor de postarile tale. La cat mai multe. pupici
RăspundețiȘtergereAm preparat risotto cu piept de pui, a iesit foarte bun, abea astept sa prepar si cu ciuperci. Multumesc de reteta, pare intradevar a fii una gustoasa
RăspundețiȘtergereCalitatea ingredientelor de obicei face diferenta dintre o mancare banala si una excelenta. Din fericire, in ultima vreme poti gasi si in hypermarketurile noastre orez special si parmezan de calitate.
RăspundețiȘtergereRecomand orezul de la Rizzo Scotti.
RăspundețiȘtergereArata magnific...
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru comentarii, va pup!
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu orezul de la Rizzo Scotti. E foarte bun
RăspundețiȘtergereTinand cont ca-mi plac foarte mult ciupercile o sa incerc si eu cu toate ca nu sunt asa bun bucatar.
RăspundețiȘtergereAm mancat prima oara la o prietena acasa si mi s-a parut genial. O sa incerc sa il prepar si eu. Multumesc mult de reteta.
RăspundețiȘtergereMi-a lasat gura apa aceasta reteta. Vreau sa o fac neaparat pentru ca sunt vegetariana si vreau mereu sa incerc retete noi
RăspundețiȘtergereArata foarte delicios ce ai preparat tu. Am sa incerc si eu aceasta reteta foarte sanatoasa
RăspundețiȘtergereImi place ce ai facut acolo, mi-ai lasat gura apa si cu siguranta o sa-mi fac si eu
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta, asteptam cu nerabdare un nou articol cu noi retete :) Ceva asemanator facem si noi in crama haiducilor
RăspundețiȘtergereIn seara asta stiu ce o sa-mi fac. Multumesc mult pentru reteta
RăspundețiȘtergereArata apetisant. Prinde inscrierile de la master chef !!!
RăspundețiȘtergerefoarte interesante retetele
RăspundețiȘtergere