duminică, 5 decembrie 2010

Brioşe cu 3 feluri de ciocolată

IMG_5474_

Moş Neculai vă aduce în dar aceste brioşe ciocolătoase, absolut divine. Cum eu am o pilă la Moşu, am aflat degrabă reţeta şi v-o împărtăşesc şi vouă cu mare drag ;)

Aşadar…

Timp: ~40min

Porţii: 12-14 brioşe

Ingrediente: 85g ciocolată neagră, 85g ciocolată albă, 100g ciocolată cu lapte, 250g făină, 25g cacao, 2 linguriţe praf de copt, 1/2 linguriţă bicarbonat, 2 ouă, 300g smântână acră, 85g zahăr (de preferinţă pudră), 85g unt topit, 12 migdale, alune de pădure, sau miez de nucă (opţional)

Mod de preparare

Măcinăm întâi cele trei feluri de ciocolată la mixer sau le dăm pe răzătoarea mică.

IMG_5464_

Amestecăm într-un vas ciocolata răzuită, cacao, făina, praful de copt şi bicarbonatul iar într-un alt vas ouăle, smântâna, zahărul şi untul topit. Încorporăm apoi amestecul de făină şi ciocolata în cel de ouă şi smântână şi amestecăm bine până se omogenizează.

IMG_5467_

Umplem 12 forme de brioşe, unse în prealabil cu unt, şi le ornăm cu câte o migdală sau alună.

Le coacem în cuptorul încins la foc mediu (200°C) timp de aprox. 20min.

IMG_5468_

Lăsăm brioşele să se răcorească în jur de 15min înainte de a le scoate din forme, altfel riscăm să se sfărâme.

IMG_5475_

Le aşezăm apoi pe un grilaj până ce se răcesc complet.

Iată bunătăţile…

IMG_5489_

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails