Moş Neculai vă aduce în dar aceste brioşe ciocolătoase, absolut divine. Cum eu am o pilă la Moşu, am aflat degrabă reţeta şi v-o împărtăşesc şi vouă cu mare drag ;)
Aşadar…
Timp: ~40min
Porţii: 12-14 brioşe
Ingrediente: 85g ciocolată neagră, 85g ciocolată albă, 100g ciocolată cu lapte, 250g făină, 25g cacao, 2 linguriţe praf de copt, 1/2 linguriţă bicarbonat, 2 ouă, 300g smântână acră, 85g zahăr (de preferinţă pudră), 85g unt topit, 12 migdale, alune de pădure, sau miez de nucă (opţional)
Mod de preparare:
Măcinăm întâi cele trei feluri de ciocolată la mixer sau le dăm pe răzătoarea mică.
Amestecăm într-un vas ciocolata răzuită, cacao, făina, praful de copt şi bicarbonatul iar într-un alt vas ouăle, smântâna, zahărul şi untul topit. Încorporăm apoi amestecul de făină şi ciocolata în cel de ouă şi smântână şi amestecăm bine până se omogenizează.
Umplem 12 forme de brioşe, unse în prealabil cu unt, şi le ornăm cu câte o migdală sau alună.
Le coacem în cuptorul încins la foc mediu (200°C) timp de aprox. 20min.
Lăsăm brioşele să se răcorească în jur de 15min înainte de a le scoate din forme, altfel riscăm să se sfărâme.
Le aşezăm apoi pe un grilaj până ce se răcesc complet.
Iată bunătăţile…
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu