Sosurile pesto sunt slăbiciunea mea. Nu există să nu am măcar un borcănel de sos pesto în frigider, fie clasic de busuioc, fie roşu ori de măsline. Le-am încercat şi pe cele din comerţ dar vă spun sincer că nu se compară. Nu au nici un gust, sunt fade şi foarte uleioase. Aşa că vă recomand cu toată căldura să le pregătiţi în casă, cu ingrediente proaspete şi de calitate ca să vă bucuraţi de nişte sosuri absolut divine.
Vă propun astăzi o reţetă extrem de simplă de spaghete cu sos pesto roşu şi de măsline.
Timp: ~15min
Porţii: 2
Ingrediente: 250g spaghete, 2 linguri sos pesto rosso, 2 linguri sos pesto de măsline, fâşii de jambon italian Parma (opţional)
Mod de preparare:
Iată delicioasele sosuri pesto pe care eu le aveam deja pregătite din timp…
Am tăiat apoi fâşiuţe de jambon de Parma şi am pregătit spaghetele pentru fiert.
Am fiert spaghetele în apă fierbinte cu puţină sare timp de 8 minute.
Le-am scurs apoi de apă şi fără să le mai clătesc le-am amestecat cu sosurile pesto şi le-am împărţit în farfurii.
Servim ca atare sau călim uşor jambonul într-o tigaie fără ulei şi îl alăturăm delicioaselor spaghete.
Poftă bună!
Ce gust are acel sos ?
RăspundețiȘtergereRoxana, pesto rosu are gust de rosii iar cel maroniu are gust de masline. Impreuna fac o combinatie super, trebuie sa le incerci ca sa iti dai seama exact de gust ;)
RăspundețiȘtergereTe asigur ca sunt foarte apetisante!
Va cred. Am programat reteta sambata. Sper sa fie identica cu pozele :)
RăspundețiȘtergere