Pastele Chitarra sunt un soi de spaghete pătrate în secţiune. Numele li se trage de la instrumentul folosit pentru a le secţiona. Practic constă din nişte corzi metalice întise foarte bine exact ca şi corzile unei chitare doar că sunt mai multe şi foarte apropiate una de alta. Aluatul de paste întins sub formă de foaie subţire se aşează peste aceste corzi şi prin apăsare va ieşi pe partea cealată sub formă de spaghete pătrate. Ingenios nu?
Acum, la urma urmei, pastele chitarra tot paste sunt aşa că dacă vreţi să încercaţi reţeta alegeţi ce tip de paste doriţi că va ieşi delicioasă oricum. Vă recomand totuşi când alegeţi pastele să luaţi din acelea cu ouă sunt mult mai bune ;)
Timp: ~20min
Porţii: 4
Ingrediente: 400g paste chitarra (sau alt fel de paste făinoase), 2 felii jambon uscat Parma, 1/2 ardei gras roşu, 1 ceapă mică, 1 căţel de usturoi (opţional), 1 conservă roşii cubuleţe (250g), un praf de zahăr, sare, piper, oregano, busuioc verde, 1 lingură ulei de măsline, ~ 100g caşcaval emmental
Mod de preparare:
Călim ceapa, usturoiul şi ardeiul cubuleţe în uleiul de măsline.
Tăiem două felii de jambon uscat Parma …o bunătate…
Le tăiem fâşii şi le adăugăm peste ceapă şi ardei la călit.
Între timp punem pastele la fiert în apă fierbinte cu sare pentru 8-10min.
Adăugăm la sos conserva de roşii cubuleţe sau 3-4 roşii proaspete, un praf de zahăr, sare, piper şi oregano uscat. Lăsăm sosul să bolborosească la foc potrivit cât timp fierb pastele. Adăugăm apoi frunze de busuioc verde şi gata.
Scurgem pastele fără să le clătim că nu are nici un rost să le răcim degeaba. Putem picura puţin ulei de măsline peste ele şi le scuturăm uşor ca să nu se lipească.
Aşezăm pastele în farfurii, împărţim în mod egal sosul şi presărăm caşcaval ras sau tăiat în cubuleţe.
Poftă mare!
Ce paste ciudate. Nu am mancat niciodata paste ce acest tip. Unde se gasesc?
RăspundețiȘtergereBuna Daniel, intradevar pastele Chitarra sunt foarte originale. Cred ca le poti gasi in lanturile mari de magazine la raionul de paste. Eu le-am cumparat in Belgia de la Delhaise echivalentul lui MegaImage in Romania.
RăspundețiȘtergereSucces!
Arata delicios dar cred ca cascalul care este pe deasupra trebuia dat prin razatoare sa arate si mai apetisant !!
RăspundețiȘtergere