Gustarea asta e în topul preferinţelor noastre. Adevărul e că ne place tare mult somonul afumat combinat cu cremă de brânză, ceva verdeaţă şi zeamă de lămâie. Modalităţile de servire sunt multiple. Cu alte ocazii am făcut toasturi şi tartine. Azi vă arăt o altă posibilitate: rulouri ;)
Timp: ~20min
Porţii: 2-4
Ingrediente: 2 foi de tortilla mexicană, lipii sau clătite mai grosuţe, 4 linguri brânză ricotta sau urdă untoasă, cozi de la 2 cepe verzi, 2 linguriţe seminţe de susan, 4 felii de somon afumat, piper, câţiva stropi de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Umezim uşor lipiile şi le încălzim într-o tigaie sau în cuptor ca să devină maleabile fără să se rupă.
Ungem fiecare lipie cu brânză, presărăm seminţe de susan şi cozi de ceapă mărunţite. Presărăm piper şi aşezăm feliile de somon afumat pe lungime la un singur capăt. Stropim cu puţină zeamă de lămâie.
Nu e nevoie de sare pentru că în general peştele afumat e deja foarte sărat.
Începem să roluim strâns lipia de la capătul cu somon.
Tăiem marginile cam la 3 cm de capăt şi le mâncăm pe loc pentru că nu sunt aşa aspectoase de pus pe platou.
Tăiem apoi ruloul pe diagonala pe mijloc şi apoi fiecare jumătate încă o dată drept. Vom obţine 4 bucăţi teşite şi 4 rulouri mici.
Aşezăm frumos pe un platou şi ornăm cu cozi de ceapă.
Aspectul e nemaipomenit şi gustul extraordinar. Se potriveşte de minune la o petrecere cu bufet suedez, ca aperitiv la o masă festivă sau pur şi simplu ca o gustare rapidă în doi ;)
Să aveţi poftă!
Njam,niam cred ca sint o bunatate
RăspundețiȘtergereO reteta absolut exceptionala, big like!
RăspundețiȘtergere