V-am promis acum ceva vreme că vă arăt ce desert minunat am realizat folosind dulceaţa de pepene galben şi lime din postul trecut. Am combinat brânză mascarpone, cu dulceaţă, fistic şi zeamă de lime toate aşezate pe un pat de aluat de foietaj crocant. A ieşit ceva incredibil de bun şi extrem de simplu de pregătit. Voi mai repeta tarta asta cu siguranţă în diverse combinaţii de dulceţuri fiindcă e demenţială ;)
Timp: ~30min (plus 1h la rece)
Porţii: 6-8
Ingrediente: 1 foaie de aluat franţuzesc, 500g mascarpone, 300g dulceata de pepene galben (sau alt fel de dulceaţă), 2-3 linguri de zahăr (sau mai mult după gust), 1 lime, 1 lingură de cogniac, miez de păstaie de vanilie sau esenţă, o mână de fistic sărat decojit
Mod de preparare:
Coacem aluatul franţuzesc până devine auriu şi îl lăsăm să se răcească complet.
Pregătim între timp ingredientele pentru cremă…
Păstrăm câtiva mieji de fistic deoparte pentru ornat şi restul îi măcinăm fin. Radem coaja de lime şi stoarcem zeama. Amestecăm toate ingredientele şi le mixăm bine până obţinem o frişcă tare.
După gust mai puteţi adăuga zahăr sau zeamă de lime.
Aşezăm crema peste foietajul copt şi ornăm. Eu am folosit punga de ornat pentru a obţine nişte steluţe drăguţe.
Am presărat fisticul mărunţit deasupra şi din loc în loc am aşezat câte un moţ de dulceaţă pentru puţin contrast.
Păstrăm la rece până în momentul servirii, cel puţin o oră.
A ieşit un deliciu…
Să aveţi poftă!
este bestial
RăspundețiȘtergerema surprinzi de fiecare data cu retetele tale super bune si super aspectoase
la mai multe
te sarut
NU NUMAI CA ESTE ASPECTOASA,DAR SI FOARTE BUNA LA GUST.SUNT SIGURA.TE PUP
RăspundețiȘtergereVa pup, multumesc de laude :P
RăspundețiȘtergere