Vă povesteam aici cum m-am încumetat şi am făcut aluat de paste în casă.
Să continui atunci povestea cu ce am făcut din el ;)
Vă spun de pe acum că pastele de casă sunt încomparabil mai bune cu ce se găseşte în comerş iar combinaţia asta cu roşii, brânză de capră şi sos pesto ne-a cucerit.
Dacă vreţi şi voi să încercaţi trebuie să faceţi în felul următor…
Timp: ~1h20
Porţii: 6
Ingrediente: 750g aluat de paste proaspăt sau 18 foi de lasagna, 1kg roşii coapte, 300g roşii cherry, 250-300g brânză proaspătă de capră, 150g smântână, 6 linguri sos pesto, 2 linguriţe oregano, 2 linguriţe de zahăr, 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri parmezan ras, frunze de busuioc, sare, piper
Mod de preparare:
Preparăm 750g de aluat de paste după instrucţiunile de aici şi îl întindem cu sucitorul în 6 foi mari şi subţiri.
Preparăm deasemenea sosul pesto sau dacă îl aveţi gata făcut sau cumpărat e foarte bine. Eu am mereu o porţie de sos pesto în congelator pentru situaţii neprevăzute, se păsteaza foarte bine ;)
Jumătate din cantitatea de roşii (fără cele cherry) le tăiem felii. Încingem uleiul de măsline şi călim roşiile sub capac timp de 5 minute amestecând din când în când.
Adăugăm oregano, busuioc mărunţit, zahărul, sarea, piperul şi luăm de pe foc. Obţinem un sos de roşii foarte gustos.
Într-un vas amestecăm sosul pesto, brânza de capră şi smântâna.
Puteţi să înlocuiţi brânza de capră cu brânză proaspătă de vacă însă să ştiţi că cea de capră are un gust mai puternic care merge extrem de bine în combinatia asta.
Ungem fiecare foaie de aluat cu câte 2-3 linguri din amestecul de brânză şi aşezăm câte 2-3 felii de roşii proaspete.
Roluim apoi foaia ca să obţinem ceea ce italienii numesc cannelloni.
Ungem o tavă încăpătoare cu ulei de măsline şi turnăm pe fund jumătate din sosul de roşii.
Aşezăm rulourile unul lângă altul iar la urmă turnăm restul de sos de roşii şi aşezăm deasupra roşiile cherry tăiate în jumătăţi.
Acoperim cu o folie de aluminiu şi coacem în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 30min. Luăm apoi folia de aluminiu, presărăm parmezan ras şi gratinăm timp de încă 10min.
Presărăm frunze de busuioc proaspăt şi servim.
De vis…
Să aveţi poftă!
o bunatate de mancare!Pup
RăspundețiȘtergeresa testam sa vedem ce iese...
RăspundețiȘtergerearata super delicios si crocant..o reteta reusita si fiarte buna si sanatoasa :)
RăspundețiȘtergere