joi, 13 octombrie 2011

Cannelloni de casă cu roşii şi brânză de capră

Cannelloni de casă cu roşii şi brânză de capră
Vă povesteam aici cum m-am încumetat şi am făcut aluat de paste în casă.
Să continui atunci povestea cu ce am făcut din el ;)
Vă spun de pe acum că pastele de casă sunt încomparabil mai bune cu ce se găseşte în comerş iar combinaţia asta cu roşii, brânză de capră şi sos pesto ne-a cucerit.
Dacă vreţi şi voi să încercaţi trebuie să faceţi în felul următor…
Timp: ~1h20
Porţii: 6
Ingrediente: 750g aluat de paste proaspăt sau 18 foi de lasagna, 1kg roşii coapte, 300g roşii cherry, 250-300g brânză proaspătă de capră, 150g smântână, 6 linguri sos pesto, 2 linguriţe oregano, 2 linguriţe de zahăr, 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri parmezan ras, frunze de busuioc, sare, piper
Mod de preparare:
Preparăm 750g de aluat de paste după instrucţiunile de aici şi îl întindem cu sucitorul în 6 foi mari şi subţiri.
Cannelloni de casă - intindem aluatul
Preparăm deasemenea sosul pesto sau dacă îl aveţi gata făcut sau cumpărat e foarte bine. Eu am mereu o porţie de sos pesto în congelator pentru situaţii neprevăzute, se păsteaza foarte bine ;)
Jumătate din cantitatea de roşii (fără cele cherry) le tăiem felii. Încingem uleiul de măsline şi călim roşiile sub capac timp de 5 minute amestecând din când în când.
Cannelloni de casă - calim rosiile
Adăugăm oregano, busuioc mărunţit, zahărul, sarea, piperul şi luăm de pe foc. Obţinem un sos de roşii foarte gustos.
Cannelloni de casă - adaugam verdeata Într-un vas amestecăm sosul pesto, brânza de capră şi smântâna.
Cannelloni de casă - amestecam branza cu sosul pestoPuteţi să înlocuiţi brânza de capră cu brânză proaspătă de vacă însă să ştiţi că cea de capră are un gust mai puternic care merge extrem de bine în combinatia asta.
Cannelloni de casă - pregatim compozitiaUngem fiecare foaie de aluat cu câte 2-3 linguri din amestecul de brânză şi aşezăm câte 2-3 felii de roşii proaspete.
Cannelloni de casă - umplem si modelam
Roluim apoi foaia ca să obţinem ceea ce italienii numesc cannelloni.
Ungem o tavă încăpătoare cu ulei de măsline şi turnăm pe fund jumătate din sosul de roşii.
Cannelloni de casă - asezam cannelloni in tava cu sos de rosii
Aşezăm rulourile unul lângă altul iar la urmă turnăm restul de sos de roşii şi aşezăm deasupra roşiile cherry tăiate în jumătăţi.
Cannelloni de casă - asezam rosiile in tava
Acoperim cu o folie de aluminiu şi coacem în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 30min. Luăm apoi folia de aluminiu, presărăm parmezan ras şi gratinăm timp de încă 10min.
Cannelloni de casă - coacem 30min
Presărăm frunze de busuioc proaspăt şi servim.
Cannelloni de casă cu roşii şi brânză de capră
De vis…
Să aveţi poftă!

3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails