Paste cu mazăre şi ciuperci… o bunătate din bucătăria italiană…
Timp: ~40min
Porţii: 4
Ingrediente: 400g tagliatelle (sau alte paste), 200g ciuperci, 100g jambon crud de Parma, 30g unt, 2 linguri ulei de măsline, 200g mazăre (proaspătă sau congelată), 1 linguriţă de zahăr, 500g roşii din conservă sau proaspete, 125ml smântână proaspata, 50g parmezan proaspăt ras, sare, piper, busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele…
Spălăm şi tăiem ciupercile feliuţe şi tăiem jambonul în fâşii fine.
Încingem uleiul şi untul într-o tigaie mare sau wok. Adăugăm mazărea, zahărul şi parmezanul ras.
Acoperim şi lăsăm să se călească la foc mic timp de 10min. Adăugăm apoi ciupercile, călim rapid şi adăugăm apoi roşiile pasate.
Fierbem la foc mic timp de aproximativ 20min. Dacă e nevoie mai adăugăm puţină apă.
Adăugăm sarea, piperul şi smântâna dulce.
Mai dăm într-un clocot scurt, adăugăm jambonul, busuioc verde şi luăm de pe foc.
Fierbem între timp pastele al dente, le scurgem şi le adăugăm peste sos.
Amestecăm şi servim cu supliment de parmezan ;)
Buun…
Poftă bună!
arata foarte bine!
RăspundețiȘtergeree extraordinara reteta asta! nu ma satur de ea ;)
RăspundețiȘtergere