Vă propun o gustare mai specială pe care am avut ocazia să o încerc aici în Belgia şi care m-a impresionat în mod deosebit prin combinaţia exotică de piersici aromate şi ton.
Timp: ~15min
Porţii: 2-3
Ingrediente: 1 conservă de ton, 3-4 piersici din compot, 3 linguri de maioneză, 1 lingură ketchup sau pastă de roşii, 1 praf de boia de ardei iute, o lingură de cognac sau whisky sau altă tărie (opţional)
Mod de preparare:
Preparăm maioneza dintr-un ou sau folosim maioneză la borcan.
Preparăm apoi un aşa numit sos cocktail: Amestecăm trei linguri de maioneză cu o lingură de kechup sau pastă de roşii şi un praf de boia de ardei. Adăugăm opţional o lingură de tărie gen cogniac, whisky, rom, votka sau ce aveţi. Obţinem un sos roziu foarte bun care se poate folosi şi în alte combinaţii ca dip de exemplu pentru legume, cartofi prăjiţi, cartofi natur, etc.
Scurgem conserva de ton de zeamă sau ulei şi amestecăm tonul cu sosul cocktail.
Desfacem piersicile din compot în jumătăţi şi le umplem cu salata de ton.
Servim pe un pat de verdeţuri sau orez basmati simplu rece.
Este o combinaţie minunată cu iz exotic ideală pentru un bufet sau ca o gustare în familie.
Poftă mare!
Foarte bun si arata tare bine!
RăspundețiȘtergereinteresanta combinatia!Pup
RăspundețiȘtergeretraznita combinatie!
RăspundețiȘtergereAi un premiu la mine pe blog!
Arata super. O sa incerc cu prietenul meu. Sper ca ma depasesc pe mine insumi.
RăspundețiȘtergereCe rafinament! Ai dat acestui preparat, trei calitati : delicios, exotic, sanatos! Si usor de pregatit, Chiar eram in cautare de ceva deosebit. Multumesc pentru idee!
RăspundețiȘtergereAm pregatit. Succes nebun!
RăspundețiȘtergere