Bine v-am regăsit!
Cred că aşteptaţi de mult plăcinta asta… cu scuzele de rigoare iată bunătatea de reţetă grecescă ce ne-a cucerit de-a dreptul şi ne-a dus cu gândul la vacanţa petrecută în Grecia acum câţiva ani…
Timp: ~1h
Porţii: 4-6
Ingrediente: 12 foi de plăcintă, 80g unt, 40g făină, 200ml lapte, 1 ou, 400g brânză telemea sau feta grecească, 200g caşcaval maturat, 1 praf de nucşoară, sare, piper
Mod de preparare:
Preparaţi un sos Bechamel grosuţ din 40g unt, 40g făină şi 200ml lapte urmând instrucţiunile de aici.
Adăugaţi nucşoara şi lăsaţi sosul să se răcorească. Adăugaţi apoi oul, brânza telemea şi caşcavalul ras. Potriviţi de sare şi piper.
Topiţi restul de unt şi ungeţi fiecare foaie de plăcintă cu unt cu ajutorul unei pensule de silicon.
Împăturiţi o foaie în două pe lungime şi aşezaţi o lingură de compoziţie la unul din capete. Împăturiţi apoi aducând colţurile peste foaie formând un triunghi.
Împăturiţi în continuare toată foaia urmând forma triungiului. La capăt puteţi aşeza câtva fire de arpagic sau mărar pentru aspect.
Procedaţi la fel cu toate foile şi aşezaţi triunghiurile într-o tavă pe hârtie de copt.
Nu puneţi foarte multă compoziţie pe o foaie pentru că se vor sparge triungiurile la copt.
Coacem în cuptorul încins la 180° timp de 20 min până se rumenesc.
Servim călduţe sau reci alături de o salată grecească sau un pahar mare de iaurt… o nebunie…
Să aveţi poftă!
mama ce bine arata! o sa ii arat reteta sotiei.... sper sa ii iasa :D
RăspundețiȘtergereAm mancat ceva asemanator, numai ca traditional romanesc undeva prin ardeal, anul trecut...deci a fost geniala placinta aia...iar dupa cum arata asta tocmai sunt pe sfarsit de program si pot sa spun ca imi ploua in gura efectiv...nu stiu daca voi gasi dar o sa ma infig cu siguranta in prima solutie cu branza.
RăspundețiȘtergereSuper tare placinta
RăspundețiȘtergereAm incercat reteta si a iesit foarte bine. Recomand!
Ștergere