Chinezării improvizez mai tot timpul şi mereu ies super. Una dintre combinaţiile care ne-a plăcut mult e următoarea…
Timp: ~30min
Porţii: 3-4
Ingrediente: ~700g carne fragedă de mânzat, 200g ciuperci pleurotus proaspete sau congelate, 2 fire ceapă verde, 2 căţei usturoi, 1/2 ardei iute, 1 linguriţă ghimbir pudră, 2 linguri sos de soia, 1 lingură sos de stridii, 1 lingură zahăr, 2 linguri ulei de arahide, 1 linguriţă amidon de porumb
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa verde, usturoiul şi ardeiul iute.
Încingem uleiul de arahide în wok sau într-o tigaie adâncă şi călim rapid ceapa, usturoiul, şi ardeiul iute cu o linguriţă de ghimbir.
Adăugăm ciupercile pleurotus, amidonul de porumb şi sosul de stridii. Dăm în câteva clocote până sosul prinde consistenţă şi gata. Sare nu mai e nevoie că sosul de stridii e foarte sărat.
Servim cu orez fiert sau tăiţei de orez. O bunătate…
Poftă mare!
Foarte buna, combinatie inedita pt mine.
RăspundețiȘtergereImi suna foarte bine combinatia aceasta, dar sosul ala de stridii ma cam intoarce de la a o incerca
RăspundețiȘtergere