De Sf. Valentin vă doresc multă multă dragoste şi vă ofer cu drag această tartă suavă de ciocolată şi mere care este pur şi simplu divină…
Vă las să descoperiţi reţeta şi să o savurţi din poze ;)
Timp: ~1h
Porţii: 8
Ingrediente: 250g ciocolată neagră (min 66% cacao), 150ml smântână lichidă sau lapte gras, 3 ouă, 1 lingură făină, 50g miere (sau zahăr), 2 mere, 100g nuci mărunţite, 1 praf de scorţişoară (opţional), zahăr pudră pt ornat
Mod de prepare:
Topim ciocolata pe foc împreună cu smântâna lichidă sau laptele amestecând continuu până se omogenizează.
Batem albuşurile spumă cu mierea sau zahărul şi încorporăm crema de ciocolată călduţă.
Amestecaţi gălbenuşurile cu o lingură de făină şi încorporaţi uşor spuma de ciocolată.
Tapetaţi o tavă cu unt şi făină şi turnaţi compoziţia. Aşezaţi merele curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Eu am folosit tava cu inel detaşabil ca să pot scoate tarta mai uşor la final.
Coacem aproximativ 30min în cuptorul încins la foc mediu 190°C. Tarta poate avea un aspect încă umed dar aşa trebuie să fie. După ce se răceşte se va mai întări şi va rămâne cremoasă şi … suava… ;)
Lăsţi să se răcească complet înainte de a desface inelul. Tarta este destul de fragilă la manipulări dar sunt sigură că gustul vă va cuceri.
Pudrăm cu zahăr şi sevim cu mare poftă…
Vă arăt şi o sectiune în caz că încă nu salivaţi destul :P
Poftă bună şi …
să vă iubiţi mult!
oare e ok daca o fac fara nuca?
RăspundețiȘtergereVai da ce bine arata, pare asa simplu cand citesti reteta :)
RăspundețiȘtergereMerge si fara nuca daca vrei, spor!
RăspundețiȘtergereEste un desert foarte usor de facut, si foarte gustos !
RăspundețiȘtergerecele mai bune dulciuri sunt cele facut acasa, arata foare bine.
RăspundețiȘtergerewow....cred ca-i delicioasa.
RăspundețiȘtergerevreau si eu asa ceva.
RăspundețiȘtergeremmmmmmm ce bine arata.
RăspundețiȘtergereAbia astept sa incerc si eu, arata superb. Felicitari!
RăspundețiȘtergereO carte de bucate recomandata?
RăspundețiȘtergere