O țin de ceva vreme pe lista de priorități și uite că acum i-a venit rândul să o încerc :)
Nu mă așteptam să iasă atât de bună și să îi placă și degustătorului meu cu spirit critic care nu mănâncă deobicei prune uscate.
Vă las să o descoperiți și să o încercați...
Timp: 1h
Porții: 8
Ingrediente: 1l lapte, 250g făină, 250g zahăr, 4 ouă, 1 lingură de ulei, un praf de sare, 150-200g prune uscate fără sâmburi (se pot înlocui cu stafide)
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător amestecăm făina cu zahărul și adăugăm ouăle bătute, uleiul și un praf de sare. Turnăm progresiv laptele și batem cu telul până obținem un aluat omogen fără cocoloașe.
Tăvălim prin făină prunele uscate curățate de sâmburi. În acest fel nu se vor lăsa la fundul tăvii când coacem tarta.
Ungem o tavă încăpătoare cu pereții înalți cu puțin unt sau ulei și turnăm aluatul. Distribuim uniform prunele pe toată suprafața tartei.
Eu am folosit o tavă de tartă obișnuită însă nu mi-a încăput tot aluatul așa că am fost nevoită să coc în două tăvi. Cred ca data viitoare voi reduce cantitățile la jumătate fiindcă oricum iese suficient pentru 4-6 persoane ;)
Coacem în cuptorul încins la foc mediu (200C) timp de aproximativ 1h pănă se rumenește deasupra.
Lăsăm să se răcorească complet înainte de a o servi.
Pudrăm cu zahăr și servim cu poftă. E o bunătate...
Bon appétit!
wow, ce pofta de dulce am:D arata foarte bine.
RăspundețiȘtergerearata delicios.
RăspundețiȘtergeredulciurile facute in casa sunt cele mai bune.
RăspundețiȘtergereo bunatate.
RăspundețiȘtergeresuper desertu'.
RăspundețiȘtergereAm facut ieri tarta respectand intocmai cantitatile, suficiente pentru 2 forme rotunde cu diametru 23 cm si inalte 4 cm sau tot 2 cu diametru 21 cm si inalte de 8 cm. Dintr-o forma ies circa 6/8 portii. Eu de fapt am pus in una de 23 si in una 21 cm. Dupa gustul meu a iesit putin mai buna cea mai inalta. Dar in general cred ca este prea multa faina pentru 1 litru de lapte. Fac si eu mereu acest tip de dulce franzutesc cu diverse fructe dar cu mult mai putina faina si iese mai "budinos" daca-mi permiteti cuvantul si mai pufos. Acesta este prea "indesat". Una peste alta , multumesc pentru inspiratie si pentru munca si daruirea ta. Sper ca impresiile mele sa fie doar de folos, neavand nici cea mai mica intentie de a te ofensa. Numai bine, Geta
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Geta pentru comentariul tau. Eu am respectat intocmai reteta originala asa cum era ea prezentata pe felicitarea pe care am primit-o :)
RăspundețiȘtergereIntradevar reteta se mai poate adapta in functie de preferintele fiecaruia si se pot folosi si alte fructe sau chiar si ciocolata ;)
Spor la bunatati si o zi excelenta!
Super buna placinta, mi-a facut si mie bunica mea.
RăspundețiȘtergereeu nu sunt cu dulciurile dar tarta asta arata extraordinar
RăspundețiȘtergeremmmm, arata delicios.
RăspundețiȘtergereAm facut si eu tarta, a iesit demential! Mie mi-a placut textura asa "indesata". Multumesc mult Patricia Simion pentru reteta!
RăspundețiȘtergere