miercuri, 4 februarie 2009

Garnitura de orez soté cu legume

IMG_2435

Timp: 30min

Portii: 2

Ingrediente: 200g orez basmati, 200g legume (eu am folosit legume congelate mazare cu morcov), 2 oua, 2 linguri ulei masline, piper, sare, busuioc, patrunjel

Mod de preparare: Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se pune la scurs intr-o sita.

IMG_2431

Calim legumele in wok/tigaie in uleiul de masline pana se inmoaie putin. Adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul, busuiocul si putin patrunjel tocat si calim orezul amestecand continuu usor. Batem ouale si le turnam peste orez amestecand usor ca sa se inglobeze si sa se coaca in acelasi timp. Prepararea nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute si nici nu trebuie exagerat cu amestecatul orezului foarte tare deorece se va sfarama.

Pentru aspect punem orezul in cesti sau boluri mici rotunde, presam bine cu un dos de lingura si rasturnam bolurile in farfurii. Orezul va avea un aspect foarte de efect.

Servim ca si garnitura la friptura …

IMG_2436 … sau fructe de mare.

IMG_2439Retetele vor fi prezentate in editiile viitoare… :)

Pofta buna si stati pe aproape!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails