Timp: 40min
Portii: 8-10
Ingrediente: 400g branza proaspata (de preferabil bine scursa), 2 oua, 4 linguri gris, aprox 8-10 linguri faina (in functie de cat de umeda e branza), 1 praf de copt, 4-6 linguri zahar, smantana si dulceata pentru servit.
Mod de preparare: Amestecam faina cu grisul si praful de copt si apoi adaugam ouale, zaharul, si branza proaspata. Se framanta compozitia pana se omogenizeaza si obtinem o coca care se poate cat de cat modela. Nu trebuie sa puneti prea multa faina caci daca aluatul e prea tare papanasii nu voi iesi pufosi. Deci mai bine sa fie aluatul mai molicel. Se formeaza 8-10 bulgarasi si 8-10 bilute.
Bulgarasii se turtesc putin si apoi cu degetul infainat le facem o gaura pe mijloc.
Papanasii se prajesc intr-o cratita mai inalta in ulei bine incins. Uleilul trebuie sa fie suficient de mult in asa fel incat sa cuprinda de tot papanasii cand ii puneti la prajit.
Cand sunt gata se vor ridica la suprafata. Ii intoarcem si pe partea cealalta ca sa prinda o culoare rumena si ii scoatem pe servetele sa se absoarba uleiul in surplus. In timpul prajelii daca uleiul se consuma si papanasii nu mai sunt complet acoperiti mai adaugam ulei pentru ca altfel nu se vor coace complet si vor ramane cruzi la mijloc.
Dupa ce terminam de prajit toti papanasii ii asezam pe o tava sau direct in farfurii si ii acoperim bine bine cu multa smantana si dulceata si le punem biluta in mijloc.
Sunt deliciosi, cu siguranta mesenii vor fi incantati.
E adevarat ca sunt destul de consistenti dar cum nu ii mancam in fiecare zi….
Pofta buna!
imi iasa cruzi la mijloc,mi-e ciuda de mor
RăspundețiȘtergerepoate nu i-ai prajit in suficient ulei, trebuie sa fie scufundati in ulei ca sa se poata ridica la suprafata si sa pluteasca...
RăspundețiȘtergeresau poate i-ai facut prea mari si nu i-ai prajit indeajuns...
mi.au iesit super buni,reteta e super usoara de facut si se fac repede.
RăspundețiȘtergereAm facut si eu si au iesit super bine
RăspundețiȘtergere