Pentru mama mea dragă cu nume de floare îi urez din toată inima La mulţi ani! cu ocazia sărbătorii Floriilor şi îi dedic acestă reţetă deliciosă cu păstrav, roşioare dulci, lămâie şi sos apetisant de ciupercuţe ;)
La mulţi ani mami, să trăieşti cu numele si deasemenea La multi ani tuturor ce isi serbeaza numele de Florii!!!
Timp: 40min
Porţii: 2
Ingrediente: 1 păstrăv proaspăt mare sau 2 mai mici, 7-8 roşioare, 1/2 lămâie, 1 lingură ulei de măsline, frunze proaspete de busuioc, sare, piper proaspăt râşnit
Pentru sos: 200g ciuperci proaspete, 2 linguri de unt, 100ml apă, lapte sau supă, 2 căţei de usturoi, 1 linguriţă amidon de porumb, pătrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm bine peştele de măruntaie şi solzi. Iată aici păstrăvul meu durduliu…
Parcă s-ar uita la mine nu? :)
Nu ne lăsăm impresionaţi de privirea lui galeşă şi continuăm cu preparatul că orice ar spera el tot în farfurie va sfârşi :P
Îl ungem bine cu ulei de măsline în interior şi exterior, îl frecăm cu puţină sare şi piper şi îi umplem burta cu felii de lămâie, roşioare şi frunze de busuioc.
Îl aşezăm confortabil într-o tavă pe hârtie de copt şi îl dăm la cuptorul încins la mediu pentru vreo 20-30min.
Cât stă păstrăvul nostru la bronzat ne ocupăm de sosul de ciupercuţe…
Încingem untul într-o tigaie şi călim rapid ciupercuţele tăiate mărunt.
Opărim 100ml de apă sau lapte dacă doriţi. Eu aveam pe foc în acelaşi timp cartofii la fiert pentru garnitura de cartofi natur şi am luat un polonic de zeamă de la ei.
Turnăm peste ciupercuţe zeama în care am diluat o linguriţă de amidon de porumb şi dăm într-un clocot.
Adăugăm la final pătrunjelul şi usturoiul tocat. Ăsta-i sosul de ciupercuţe ;)
Între timp păstrăvul ar trebui să fie gata şi el…
Nu mai rămâne decât să servim cu poftă împreună cu o garnitură de cartofi natur şi supliment de lămâie.
Poftă bună si veselie de Florii!
La multi ani cu sanatate ,mamei tale, sa ti traiasca! (maine e si ziua mamei mele de nume!)
RăspundețiȘtergeremancarea arata super,chiar si pentru mine care sunt paralela cu pestele ;)) cred ca e si delicioasa
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Ana pentru urari, La multi ani si pentru mama ta si tuturor celor ce isi serbeaza maine ziua numelui!
RăspundețiȘtergerefoarte frumos ,si gustos,sunt sigura.Te pup
RăspundețiȘtergeresa-ti traiasca mama si sa te bucurii de ea cat mai mult
RăspundețiȘtergeresuper reteta, atat de simpla dar pretentios prezentata de iti vine sa o faci imediat daca ai avea in casa ingredientele necesare
bravo
Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergeremultumesc :)
RăspundețiȘtergerePESTE COPT CU ROSIOARE SI LAMAIE
RăspundețiȘtergere