sâmbătă, 27 martie 2010

Păstrăv copt cu roşioare şi lămâie

IMG_2948_

Pentru mama mea dragă cu nume de floare îi urez din toată inima La mulţi ani! cu ocazia sărbătorii Floriilor şi îi dedic acestă reţetă deliciosă cu păstrav, roşioare dulci, lămâie şi sos apetisant de ciupercuţe ;)

La mulţi ani mami, să trăieşti cu numele si deasemenea La multi ani tuturor ce isi serbeaza numele de Florii!!!

Timp: 40min

Porţii: 2

Ingrediente: 1 păstrăv proaspăt mare sau 2 mai mici, 7-8 roşioare, 1/2 lămâie, 1 lingură ulei de măsline, frunze proaspete de busuioc, sare, piper proaspăt râşnit

Pentru sos: 200g ciuperci proaspete, 2 linguri de unt, 100ml apă, lapte sau supă, 2 căţei de usturoi, 1 linguriţă amidon de porumb, pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm bine peştele de măruntaie şi solzi. Iată aici păstrăvul meu durduliu…

IMG_2928_

Parcă s-ar uita la mine nu? :)

Nu ne lăsăm impresionaţi de privirea lui galeşă şi continuăm cu preparatul că orice ar spera el tot în farfurie va sfârşi :P

Îl ungem bine cu ulei de măsline în interior şi exterior, îl frecăm cu puţină sare şi piper şi îi umplem burta cu felii de lămâie, roşioare şi frunze de busuioc.

IMG_2932_

Îl aşezăm confortabil într-o tavă pe hârtie de copt şi îl dăm la cuptorul încins la mediu pentru vreo 20-30min.

IMG_2934_

Cât stă păstrăvul nostru la bronzat ne ocupăm de sosul de ciupercuţe…

Încingem untul într-o tigaie şi călim rapid ciupercuţele tăiate mărunt.

IMG_2935_

Opărim 100ml de apă sau lapte dacă doriţi. Eu aveam pe foc în acelaşi timp cartofii la fiert pentru garnitura de cartofi natur şi am luat un polonic de zeamă de la ei.

Turnăm peste ciupercuţe zeama în care am diluat o linguriţă de amidon de porumb şi dăm într-un clocot.

IMG_2939_

Adăugăm la final pătrunjelul şi usturoiul tocat. Ăsta-i sosul de ciupercuţe ;)

Între timp păstrăvul ar trebui să fie gata şi el…

IMG_2941_

Nu mai rămâne decât să servim cu poftă împreună cu o garnitură de cartofi natur şi supliment de lămâie.

IMG_2951_

Poftă bună si veselie de Florii!

8 comentarii:

  1. La multi ani cu sanatate ,mamei tale, sa ti traiasca! (maine e si ziua mamei mele de nume!)

    RăspundețiȘtergere
  2. mancarea arata super,chiar si pentru mine care sunt paralela cu pestele ;)) cred ca e si delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos Ana pentru urari, La multi ani si pentru mama ta si tuturor celor ce isi serbeaza maine ziua numelui!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos ,si gustos,sunt sigura.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. sa-ti traiasca mama si sa te bucurii de ea cat mai mult
    super reteta, atat de simpla dar pretentios prezentata de iti vine sa o faci imediat daca ai avea in casa ingredientele necesare
    bravo

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails