Ah ce poftă ne era de shaorma… Ceva de nedescris… Nu e aşa de complicat de preparat acasă aşa că într-o seară am comis-o :D
Timp: ~40min
Porţii: 4
Ingrediente: 800g carne de pui (piept şi/sau pulpe), 8 lipii mici sau 4 mari, 1 ceapă, 4-6 frunze de salată, 2-3 roşii, 1 ardei gras, 200g castraveţi muraţi, 1 castravete proaspăt mic, 200g varză proaspătă tocată, 5-6 cartofi + ulei pentru prăjit, kechup (opţional)
Marinată: 1 lingură de ulei (de arahide am pus eu), 2 linguri de iaurt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 1 lingură de condimente pentru shaorma (chimen, boia de ardei, nucşoara, piper, curcuma, ghimbir, ardei iute, seminţe de fenicul, cuişoare)
Sos: 4 linguri maioneză, 2 linguri iaurt gras, 2 căţei de usturoi pisaţi, mărar, sare
Mod de preparare:
Pregătim întâi carnea şi marinata. Eu am avut 6 copanele de pui pe care le-am spălat şi le-am şters bine cu şervete de hârtie.
Am amestecat apoi ingredientele pentru marinată…
… şi am uns carnea de pui.
Am lăsat-o aşa vreo 15min cât s-a încins cuptorul şi apoi am dat carnea la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30min până s-a rumenit frumos.
Între timp am prăjit cartofii pai şi am feliat legumele…
Am preparat maioneza după reţeta de aici şi am făcut apoi sosul din maioneză, iaurt, usturoi şi mărar…
Luăm câte o lipie şi o băgăm 1 minut în cuptorul încins ca să se încălzească.
Buun, am desosat carnea de pe oase şi nu a mai rămas decât să asamblez totul în nişte delicioase shaorma ;)
Yami, asta a fost cina noastră, mmm ne-am lins pe degete…
Să aveţi poftă!
buna.si eu fac des shaorma,dar pt ca lipiile din comert au multe e-uri eu fac lipiile din aluat de clatite dar un pic mai gros.incearca si vei vedea ca ies mai deosebite la gust.pupici
RăspundețiȘtergereAzi m-am trezit cu o mare posta de shaorma asa ca m-am gandit ca ai cu siguranta o reteta foarte gustoasa pentru asa ceva :D abea astept sa o pun in practica :D
RăspundețiȘtergere