Asta e o mâncărică simplă, fără prea mari pretenţii, delicioasă, ca la mama acasă…
Mie îmi place să o prepar des în sezonul păstăilor, cu carne sau fără dar neapărat cu mamăliguţă ;)
Nu uitaţi şi de rasolul de păstăi acum cât de găsesc din belşug.
Timp: ~40min
Porţii: 3-4
Ingrediente: 500g păstăi de fasole verde, 300g carne de viţel (sau pui, porc, sau fără carne), 1 morcov, 1 ceapă, 1/4 ardei gras, 1-2 cartofi (opţional), 100ml suc de roşii (sau roşii proaspete), 2 linguri ulei, sare, piper, 1 frunză de dafin, cimbru, mărar, pătrunjel
Mod de preparare:
Porţionăm carnea în cubuleţe şi o călim în ulei.
Adăugăm ceapa şi ardeiul tăiate mărunt şi morcovul dat prin răzătoarea mare.
Adăugăm apoi păstăile spălate, curăţate de ambele capete şi rupte pe jumătate. Dacă vreţi să puneţi cartofi îi tăiaţi în sferturi şi îi adăugaţi în cratiţă. Eu nu am pus de data asta.
Turnăm aproximativ 100ml apă, puţină sare şi lăsăm să dea în clocot. Apoi adăugăm sucul de roşii, dafinul, cimbrul şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit cam 20min până sunt fierte păstăile.
La final presărăm pătrunjel, mărar şi servim cu mămăliguţă ;)
Poftă bună!
Buna!!! Super reteta si foarte delicoasa. Am papat si eu de curand, super!!! Pupici
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine, va puup!
RăspundețiȘtergere