Reţeta aceasta de spumă de căpsuni este specifică regiunii Waasland din Belgia, renumită pentru producţia sa de căpşuni suculente şi delicioase. De altfel, tot în această regiune se organizează anual şi un feltival al căpşunei în care se oferă ca omagiu Regelui şi Reginei Belgiei primele fructe recoltate în acel sezon.
Adevărul e că aşa căpşuni aromate ca cele belgiene eu nu am mai gustat aşa că era păcat să nu încerc acest delicios desert.
Timp: ~20min
Porţii: 4-6
Ingrediente: 500g căpşuni, 100g zahăr, 400ml smântână dulce pentru frişcă, 25g migdale decojite feliate
Mod de preparare:
Spălăm rapid căpşunile sub jet de apă rece şi le uscăm cu prosoape de hârtie. Păstrăm câteva pentru decor şi restul le tăiem în sferturi eliminând codiţa.
Le mixăm la blender cu 2 linguri de zahăr.
Separat batem frişca cu restul de zahăr până stă băţ pe tel. Punem deoparte câteva linguri de frişcă pentru ornat.
Prăjim câteva minute feliuţele de migdate într-o tigaie fără adaos de ulei.
Acum nu mai rămâne decât să încorporăm frişca în sosul de căpşuni, să adăugăm migdalele (păstrăm o lingură pentru decor) şi cam gata ;)
Aşezăm delicioasa spumă în pahare, acoperim cu folie de plastic şi dăm la frigider până în momenul servirii.
Decorăm cu bucăţele de căpşuni, frişcă şi feliuţe de migdale. Musafirii vor fi impresionaţi la maxim, parol ;)
A ieşit onctuoasă, aromată, un adevărat răsfăţ…
Poftă bună!
Foarte apetisanta.
RăspundețiȘtergereFelicitari atat pentru reteta cat si pentru prezentare.
O zi frumoasa.
Multumesc Ariana, o zi frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergere