Somonul afumat e aproape nelipsit din frigiderul meu. Iubitul meu îl adora, eu simpatizez cu el însă doar în anumite combinaţii cum ar fi toastul ăsta sau crema de somon şi mascarpone. Nu ştiu de ce dar nu aş putea să îl mănânc aşa ca atare. Ei… tre să mai fac şi eu pe mofturoasa câte odată nu? :P
Pregătesc toastul ăsta atât ca aperitiv atunci când avem invitaţi dar şi pentru noi ca o gustare când prepararea mesei durează prea mult şi ne e foame ;)
Timp: 10min
Porţii: 2-3
Ingrediente: 3 felii mari de pâine toast, 6 felii de somon fumé, 3 linguri de ricotta (sau urdă), fire de iarba ciorii (cibulette) sau cozi de ceapă verde, susan, zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Brânza ricotta este defapt versiunea italiană a urdei româneşti. E mai cremoasă decât urda şi se poate întinde pe pâine. Dacă folosiţi urdă şi e mai dură amestecaţi-o cu puţină smântână sau lapte până devine cremoasă ;)
Prăjim feliile de pâine toast la prăjitor sau la grill. Puteţi folosi orice fel de pâine însă pâinea toast e cea mai potrivită aici fiind uşor dulceagă, pufoasă şi deosebit de gustoasă.
Nu mai râmăne decât să tăiem feliile de pâine pe jumătate, să le ungem cu ricotta…
…apoi să aşezăm câte o felie de somon fumé, să presărăm susan, fire de iarba ciorii sau feliuţe de ceapă verde şi nu în ultimul rând să stropim totul cu zeamă de lămâie după pofta inimii ;)
E bun vă zic eu :D
Pe curând!
Imi place de mooor! Vreau si eu doua feliuteee, te rog!
RăspundețiȘtergereLiana, te servesc cu placere cu un toast de somon virtual ;)
RăspundețiȘtergereTe pup si te mai astept!
parca si deastea am mancat.Daca nu , atunci trebuie neaparat sa mai vin si sa gust.Arata super
RăspundețiȘtergereDa da, v-am pregatit si toasturi din astea ;) Pup
RăspundețiȘtergeretu spui ca ne-ai pregatit ca sa nu mai venim , sau cum?
RăspundețiȘtergerete pup, esti binevenita oricand :)
RăspundețiȘtergereo reteta foarte frumos prezentata si apetisanta
RăspundețiȘtergerefelicitari si la cat mai multe retete sa avem de unde ne inspira
Multumesc Maria, pupici.
RăspundețiȘtergeretrebuie sa te felicit esti o gospodina desavarsita,am incercat retetele tale si mi-au placut foarte mult.
RăspundețiȘtergerepup
Dana Ardelean
Multumesc Dana, te pup si iti urez o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereBun bun buuuuun <3
RăspundețiȘtergere