Era cazul să trecem şi pe ceva mâncare uşoară de post că pe căldurile astea nu mai aveam chef de cărnuri sau alte treburi de dulce.
Timp: ~20min
Porţii: 3-4
Ingrediente: 2 cepe, 500g ciuperci proaspete, 1 conservă de roşii mărunţite de 400g, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă zahăr, 2 linguri ulei, sare, piper, dafin, cimbru, mărar, pătrunjel verde
Mod de preparare:
Mărunţim ceapa şi o călim în ulei până devine sticloasă. Adăugăm apoi ciupercile spălate şi tăiate sferturi sau feliuţe.
Călim câteva minute apoi adăugăm conserva de roşii sau roşii proaspete mărunţite.
Adăugăm şi linguriţa de zahăr, usturoiul mărunţit, o foaie de dafin, cimbru, sare, piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15min şi tocăniţa e gata.
Punem repede de o mămăliguţă şi servim călduţ cu mult pătrunjel şi mărar proaspăt.
Merge bine şi cu ceva castraveţi muraţi de vară ;)
Poftă bună!
simplu ;) mi-a iesit si mie: fara mamaliguta :)
RăspundețiȘtergereFelicitari Razvan pentru reusita ;) La cat mai multe bunatati!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Si mie mi-a iesit foarte buna, doar ca am facut piure in loc de mamaliga :D
RăspundețiȘtergereMmmm bun cu piure ;)
RăspundețiȘtergeremi-ai dat o idee f. buna pentru a-mi imbunatati meniul in perioada asta de post
RăspundețiȘtergerecred ca urmatoarea mancare pe care o sa o prepar este tocanita de ciuperci cu ceapa. va fi o bunatate asa cum sunt toate preparatele tale. sa fii sanatoasa ca pofta voi avea eu.pupici multi
tare reteta multam boieru
RăspundețiȘtergereMai dragilor, sa stiti ca alimentele gatite la temperatura mare isi pierd din calitati si, in plus, chiar devin putin toxice !!! Asa ca aveti grija cind caliti ceapa si mai recomandati si la altii !!! Uleiul fierbe la peste 200 grade pe cind daca ii pui apa temperatura de fierbere a amestecului va fi de 100 grade. Cu siguranta va fi mult mai sanatos !!! Va doresc numai bine !
RăspundețiȘtergere