Dacă vreodată aveţi chef de o pizza aşa mai deosebită care să vă surprindă oaspeţii în mod plăcut sau pur şi simplu vreţi să încercaţi ceva nou, vă recomand cu căldură această pizza cu fileuri de somon afumat, blat crocant şi brânză cremoasă ;)
Combinaţia de gusturi e deosebit de reuşită, iată cum se face…
Timp: 1h (dacă aveţi aluatul gata pregătit nu durează mai mult de 15min)
Portii: 1 pizza mare pentru 2 persoane
Ingrediente: 4 felii somon afumat, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 6-8 felii de mozzarella, 2 linguri brânză ricotta (sau urdă, brânză proaspătă grasă, smântână), 4 roşioare cherry, busuioc verde, piper, oregano
Blat: 200g făină, 50g griş, 1/2 linguriţă drojdie uscată, 100ml apă, 1 lingură ulei (de măsline), sare
Sos: 2 roşii, 1 lingură ulei (de măsline), dafin, cimbru, busuioc, oregano, sare, piper, un praf de zahăr
Mod de preparare:
Pregătim întâi aluatul aşa cum am mai explicat aici sau la maşina de pâine pe programul de aluaturi.
Între timp ne ocupăm de sosul pentru pizza pe care îl pregătim urmând instrucţiunile de aici şi nu în ultimul rând pregătim ingredientele…
Când aluatul este gata crescut îl întindem cu sucitorul într-o foaie mai groasă sau mai subţire în funcţie de cum dorim. Eu l-am întins mai subţire de data asta ca să iasă un aluat crocant ;)
Dam şi drumul la cuptor la maxim să se încingă bine până asamblăm pizza.
Întindem două linguri din deliciosul sos de rosii peste aluat şi începem să aşezăm ingredientele. Întâi brânza ricotta sau urda, apoi mozzarella şi ceapa…
… şi în cele din urmă fâşii de somon afumat, felii de usturoi, roşioarele tăiate jumătăţi, busuiocul, oregano şi piper.
Nu mai rămâne decât să dăm pizza la cuptor la maxim, pe poziţia de jos a cuptorului timp de 8-10min.
Mie asta mi-a ieşit…
Ceva foarte special, şi buun…
Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu