E aşa plăcut să sorbi cu poftă dintr-o farfurie de supă fierbine când vii seara acasă rupt de oboseală după o zi de muncă… Si cum la noi în Belgia plouă de o săptămână şi e frrig nu vă pot descrie ce bine a picat supica asta ;)
Timp: ~1h
Porţii: 6
Ingrediente: 1 cepă, 2 morcovi, 1-2 cartofi, 1 felie de ţelină, 1/2 păstârnac (sau 1 rădăcină de pătrunjel), ~600g roşii din conservă, roşii proaspete sau suc de roşii gros, 1-2 linguri ulei, tăiţei (opţional), 1-2 căţei de usturoi (opţional), 1 ou pentru dres (opţional), sare, piper, boia de ardei dulce, leuştean, frunze de ţelină, pătrunjel
Pentru perişoare: 250g piept de pui tocat, 1 ou, 1 lingură orez, sare, piper, mărar tocat (opţional)
Mod de preparare:
Curăţăm legumele şi le punem la fiert în aprox. 1,5l apă.
Între timp pregătim perişoarele amestecând bine ingredientele menţionate mai sus.
Când legumele sunt fierte (cam după 30-40min) le scoatem, le mixăm cu blenderul şi le încorporăm înapoi în zeamă.
Cu mâinile umede formăm perişoarele de mărimea unei corcoduşe (cam 1cm în diametru) şi le dăm drumul în oala cu supă la foc mic să nu clocotească şi să se destrame.
Când perişoarele se ridică la suprafaţă e semn că sunt aproape fierte. E momentul să adăugăm roşiile din conservă pasate sau sucul de roşii.
Tot acum adăugăm 1-2 linguri de ulei, puţină boia de ardei dulce, pătrunjel, leuştean şi frunze de ţelină tocate, usturoiul tocat (opţional), sare, piper şi eventual tăiţei sau paste făinoase dacă dorim.
Mai lăsăm să fiarbă cam 10min şi supa e gata ;)
Dacă dorim să o dregem, batem bine un ou şi cu o lingură luăm zeamă din oală şi amestecăm repede cu oul ca să îl aducem la aceeaşi temperatură cu supa şi să nu facă zdrenţe când îl turnăm în oală.
Supica asta o servim fierbinte cu pâine prăjită, smântână şi supliment de pătrunjel tocat. Mmm… e o bunătate absolută…
Pe curând!
arata minunat!imi inchipui cat de bine a mers,mai ales dupa o zi urata si friguroasa!
RăspundețiȘtergereSa sti ca sunt suparata pe tine.:( Ne faci sa pacatuim cu gandul la aceasta delicioasa supa cu perisoare de pui, cand suntem in postul Craciunului. Crezi ca noi n-am vrea o farfurie din supa asta delicoasa!!!:(( Oricum cand trece postul prima pe lista e supa de rosii cu periosaore de pui a la' Trinity.Pupici
RăspundețiȘtergereda, dar si eu vreau.....
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri, o zi frumoasa tuturor!
RăspundețiȘtergereO reteta buna ca la mama acasa, perfecta.
RăspundețiȘtergereO sa incerc Miercuri dar fara păstârnac. :) Sper sa iasa super.
RăspundețiȘtergere