Sosuleţul ăsta este foarte fin şi delicat. Se pretează peste fripturi de orice fel, carne sau peşte la grătar, sau chiar şi peste legume. Piperul verde este mai puţin iute ca cel negru obişnuit, însă este mult mai aromat, cu un gust fructat inedit. Se găseşte în general conservat în oţet la borcănele mici.
Iată cum îl puteţi prepara…
Timp: ~10min
Porţii: 2-3
Ingrediente: 1 lingură de unt, 1 linguriţă ulei de măsline, 1 lingură muştar, 2 linguri cogniac, 1 lingură boabe de piper verde din oţet, ~200ml smântână dulce, sare, 1 căţel de usturoi (opţional)
Mod de preparare:
Încingem într-o crăticioară untul şi uleiul de măsline.
Adăugăm lingura de muştar şi călim câteva secunde. Stingem cu cogniacul şi adăugăm smântâna dulce.
Boabele de piper le strivim uşor cu lama cuţitului până plesnesc şi le adăugăm în sos. Fierbem la foc mic 2-3 minute amestecând continuu. Potrivim de sare şi adăugăm usturoiul tocat dacă dorim.
Sosuleţul e gata cât ai zice…peşte ;)
Noi l-am servit peste somon în folie de aluminiu şi cartofi topiţi, o nebunie…
Poftă mare!
Acest sos merge foarte bine si cu friptura de vita (facuta in unt bineinteles) ;)
RăspundețiȘtergere