V-am promis o reţetă de chec la care să folosim pulpa de citrice care ne rămâne atunci când preparăm sucuri proaspete de citrice stoarse în casă.
Aşadar iată…
Timp: 50min
Porţii: 2 checuri sau unul mare în tava rotundă
Ingrediente: 400g pulpă de citrice, 2 ouă, 10 linguri de ulei sau unt topit, 250g zahăr, 500g făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare, arome (rom, coajă de portocală/lămâie, scorţişoară, ghimbir, nucşoară,…), alune, nuci sau migdale pentru decorat
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu praful de copt. Separat amestecăm restul de ingrediente fără alune sau nuci.
Adăugăm făina şi mixăm bine. Compoziţia iese destul de vâscoasă.
Ungem o tavă cu unt sau ulei, o tapetăm cu făină şi aşezăm aluatul. Îl netezim cu o spatulă şi aşezăm deasupra alunele, nucile sau migdalele.
Coacem în cuptorul încins la foc potrivit (180°C) timp de 30-40min până trece testul scobitorii.
Rezultatul… o prăjiturică uşor umedă foarte aromată (uşor amăruie dacă aţi folosit pulpă de grefe) care merge de minune la micul dejun lângă o cană de lapte, ceai sau cafea ;)
Poftă mare!
De multe ori n-am stiut ce sa fac cu pulpa ramasa, merci pentru idee :-)))).
RăspundețiȘtergere