Asta nu e o reţetă ci mai degrabă un mod de a împărtăşi cu voi una din micile noastre plăceri de weekend. Sâmbăta şi duminica la micul dejun ne delectăm cu un pahar delicios de suc de citrice care nu se compară nici pe departe cu vreo marcă de suc din comerţ, fie ea şi cea mai scumpă.
Vă recomand cu căldură să redescoperiţi sucul de citrice proaspăt stors acasă, e sănătate curată.
Timp: ~10min
Porţii: dupa nevoie
Ingrediente: portocale, grefe, mandarine, sau lămâi
Mod de preparare:
Puteţi folosi orice combinaţie de citrice doriţi. Eu în general amestec portocale cu grefe, fie roşii fie albe.
Pentru 800ml de suc folosesc 4 portocale şi 2 grefe mari.
Tai fructele pe jumătate şi le storc la storcătorul de citrice. Asta-i tot ;)
Ce poate fi mai bun pentru o dimineaţă de weekend…
Pulpa care rămâne de la stors conţine foarte multă vitamina C şi fibre naturale. Ar fi o mare risipă să o arunc. Fie o mănânc aşa ca atare cu puţină miere de albine, fie prepar această reţetă de citrice caramelizate, fie pregătesc o prajitură cu pulpă citrice pe care am să v-o arăt în postul următor ;)
În orice caz dacă nu am timp sau chef să pregătesc ceva cu pulpa rămasă o pun în punguliţe şi o bag la congelator pentru utilizări ulterioare.
Poftă mare şi weekend plăcut!
Grefa e un transplant de organ, nicidecum nu face parte din citrice. Autoarea a vrut sa spuna "grep", la plural "grepuri". Se poate verifica in DEX.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru completari. Intradevar despre fructul numit grepfrut este vorba in postul de mai sus. Am preferat insa sa folosesc denumirea din limbajul uzual pentru ca aceasta este mult mai raspandita decat cea literara.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa iti urez!
Felicitari pentru blog , ai retete foarte variate :).
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Amalia!
RăspundețiȘtergereIese de nota 10 sucul, big like!
RăspundețiȘtergere