sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Suc proaspăt de citrice

IMG_5527_

Asta nu e o reţetă ci mai degrabă un mod de a împărtăşi cu voi una din micile noastre plăceri de weekend. Sâmbăta şi duminica la micul dejun ne delectăm cu un pahar delicios de suc de citrice care nu se compară nici pe departe cu vreo marcă de suc din comerţ, fie ea şi cea mai scumpă.

Vă recomand cu căldură să redescoperiţi sucul de citrice proaspăt stors acasă, e sănătate curată.

Timp: ~10min

Porţii: dupa nevoie

Ingrediente: portocale, grefe, mandarine, sau lămâi

Mod de preparare:

Puteţi folosi orice combinaţie de citrice doriţi. Eu în general amestec portocale cu grefe, fie roşii fie albe.

Pentru 800ml de suc folosesc 4 portocale şi 2 grefe mari.

IMG_5520_

Tai fructele pe jumătate şi le storc la storcătorul de citrice. Asta-i tot ;)

IMG_5525_

Ce poate fi mai bun pentru o dimineaţă de weekend…

IMG_5529_

Pulpa care rămâne de la stors conţine foarte multă vitamina C şi fibre naturale. Ar fi o mare risipă să o arunc. Fie o mănânc aşa ca atare cu puţină miere de albine, fie prepar această reţetă de citrice caramelizate, fie pregătesc o prajitură cu pulpă citrice pe care am să v-o arăt în postul următor ;)

În orice caz dacă nu am timp sau chef să pregătesc ceva cu pulpa rămasă o pun în punguliţe şi o bag la congelator pentru utilizări ulterioare.

Poftă mare şi weekend plăcut!

5 comentarii:

  1. Grefa e un transplant de organ, nicidecum nu face parte din citrice. Autoarea a vrut sa spuna "grep", la plural "grepuri". Se poate verifica in DEX.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru completari. Intradevar despre fructul numit grepfrut este vorba in postul de mai sus. Am preferat insa sa folosesc denumirea din limbajul uzual pentru ca aceasta este mult mai raspandita decat cea literara.
    O seara frumoasa iti urez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru blog , ai retete foarte variate :).

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails