Au apărut cartofii noi şi sunt aşa de buni că i-aş putea mânca doar aşa simpli prăjiti şi cu sare. De data asta i-am pregătit alături de un atricot de viţel la tavă. A ieşit ceva super şi fără prea mari pretenţii ;)
Timp: ~1h30min
Porţii: 2
Ingrediente: 1 felie de antricot de viţel (~500g), ~1kg cartofi noi, 2 căţei de usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de măsline
Mod de preparare:
Spălăm şi uscăm bine antricotul de viţel cu prosoape de hârtie apoi îl rumenim uşor pe toate părţile într-o tigaie încinsă cu puţin ulei de măsline.
Nu îl ţinem decât 1-2 minute pe fiecare parte atât cât să se albească.
Îl punem apoi într-o tavă, presărăm doar puţin piper, acoperim tava cu folie de aluminiu şi dăm la cuptorul preîncălzit la foc mic (120°C) timp de 50min.
Între timp spălăm, curăţăm cartofii şi îi prefierbem timp de 20min la foc potrivit.
După ce trec cele 50min, punem cartofii în tavă lângă carne, presărăm cu sare, piper, cimbru şi aruncăm şi doi căţei de usturoi (sau mai mulţi) cu tot cu coajă. Stropim cu puţin ulei de măsline şi coacem fără folie la foc iute (200°C) timp de 30-40min până se rumenesc.
Obţinem o friptură rustică, simplă însă foarte gustoasă, potrivită pentru o masă în familie sau alături de prieteni.
Carnea iese fragedă de se topeşte în gură iar usturoiul copt e minunat alături de cartofii noi cu crusta lor crocantă.
Poftă mare!
ce poate fi mai bun si gustos ca o reteta de friptura de vitel asezonata cu cartofi la cuptor si cu un pahar de vin rosu langa, pur si simplu gustos :D
RăspundețiȘtergere